ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir içi su şebekesinin tamamen değiştirilmesi için 4 milyar gerekiyor

Şehir içi su şebekesinin tamamen değiştirilmesi için 4 milyar gerekiyor
YAYINLAMA: 13 Ekim 2022 / 14.35
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2022 / 14.35
Su dağıtım depoları 1984 senesinde bitirilmiş olacak

Ayfer Tuzcu Ünsal

-Başkan Bey bu tür arızalar olduğunda ile temas ediyorsunuz? Her türlü arızadan anlayabilecek teknik eleman kadrosuna sahip misiniz?

-Elbette ki böyle bir tesisi çalıştıracak teknik elemanlarımız var. Eğer gerekirse diğer kuruluşlardan danışmanlık hizmeti de alıyoruz. Bu tür toplantılara ben de katılıyorum. Şimdiye kadar onardığımız borulardan patlayan olmadığı gibi yanlışımız da ortaya çıkmadı. Galiba bu konuda yeterli bilgiye sahibiz.

Boru hattında şimdiye kadar 106 boru değiştirilmiş. Her borunun değişmesi 1 milyon TL’ye maloluyor. 106 borudan 50 altısını müteahhit firma üstlenmiş. Geriye kalanı ise Gaziantep belediyesi karşılamış. Bu hesaba göre ayda ortalama 4 milyon bakım masrafı +31.000.000 elektrik masrafı olmak üzere ayda 35 milyon bakım masrafı var. Buna karşılık belediyenin su işlerinden geliri 35 milyon ayda. Bir de bayağı yüklü personel masrafı var. Ortaya çıkan faturada gelen gideni karşılamıyor.

Bir de Gaziantep şehir içi su şebekesinin sorunları var. Kimi boru döşeneli 55 sene olmuş kimisi üç sene. Şehir şebekesi dağıtım sırasında %50 fire veriyor. Yani buralara verilen suyun sadece yarısı halk ulaşabiliyor. Diğer yarısı yolda kayboluyor. Bütün şehir şebekesinin tamamının değişebilmesi için 4 milyar TL gerekiyor. Bu kadar paraya da belediye sahip değil şu anda onun için de şimdilik şebekenin yenilenmesi söz konusu değildir.

Başkan Bey’in duvarında boru hattının inşaat hakkında çeşitli bilgiler var. Bu arada şehir içi depoları da dahil olmak üzere bütün inşaat işlerinin 1984’te bitireceğini de belirtilmiş. -Depolar ve diğer inşaat bahsedildiği gibi 1984 senesi başında bitirilebilecek mi? Senenin bitmesine çok az kaldı.

-Depolar senenin sonuna kadar bitirilecek. Zaten bir kısmını biz kullanıyoruz bile. İçerisinde su stoku yapıyoruz. Şu anda Gaziantepimiz’in iki günlük su ihtiyacını karşılayacak rezervimiz var.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *