ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir içi ilaçlama sürüyor

Şehir içi ilaçlama sürüyor
YAYINLAMA: 05 Şubat 2021 / 17.19
GÜNCELLEME: 05 Şubat 2021 / 17.19

Belediyenin bu konuda yayınladığı bülteni aynen sütunlarımıza alıyoruz:

“Bilindiği gibi 1 Nisan 1982'den itibaren kent içinde ilaçlama fiilen başlamıştır. Kent, üç ekip tarafından belli bir program çerçevesinde ilaçlanmaktadır. Bugüne kadar toplam 54 mahallenin ilaçlanma işi bitmiş diğer mahallelerin ilaçlama işi de aralıksız sürdürülmektedir. Bunun yanı sıra kent içinde tüm askeri tesisler ile resmi kurum ve binalar çoğu ikişer kez hatta üçer kez olmak üzere ilaçlanmış, yine açıkta akan sular ve Alleben Deresi tamamen ilaçlanmış ve toplam 825 litre ilaç sarf edilmiştir. Özellikle sinek üreten merkezler sürekli ilaçlanacak ve bu kaynakların kurutulmasına çalışılacaktır.

Belediye hizmet için vardır, bu hizmet kent halkı içindir. Hizmetler yapılmadığı zaman Belediyenin de bir anlamı kalmaz. Sürekli elimizdeki tüm imkanları hizmete dönüştürmek için çalışıyoruz. Ancak, Belediye bu hizmetleri yaparken vatandaş yardımcı olmaz, durup sadece seyretmekle yetinirse, görevini yapmıyor demektir, dolayısıyla Belediye çalışmalarında yalnız kalıyor demektir. Her şeyi Belediyenin yapması mümkün değildir. Kent evimizdir, dolayısıyla bu evde yaşayanların da ellerinden geldiğince katkıda bulunmaları, gerekmektedir. Bu katkılar nelerdir; bazı semtler sinekten şikayet ediyorlar, ancak sıvasız yapılarını çeşitli kez uyarılarımıza rağmen kireçle badana etmek ten kaçınıyorlar. Kokudan şikayet ediyorlar, evlerinde hayvan besliyorlar. Yani onlar köyü şehre getiriyorlar, kendi kusurlarını görmüyorlar, bu şehre verdikleri zararı görmüyorlar ya da bunun bilincinde değildirler, sonra da sinekten, pis kokudan şikayet ediyorlar.

Şehrin kenar semtlerinde bir kısım vatandaşlar foseptikleri dolup çevreye akmasına rağmen, bu kirli sularda küçük çocukların oynadıkları gördükleri halde, bunların sinek üreme merkezi olduğunu bildikleri halde sırf küçük bir ücret ödemekten kaçındıkları için bize müracaat edip foseptik çukurlarını çektirmeyi ihmal ediyorlar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *