ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir bayraklarla donatılacak, bandolar Karşıyaka’da konserler verecek

Şehir bayraklarla donatılacak, bandolar Karşıyaka’da konserler verecek
YAYINLAMA: 23 Eylül 2022 / 14.24
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2022 / 14.24
Türk’e zincir vurmak isteyenlerin Akdeniz’e dökülüşlerinin 61. yıldönümünü kutluyoruz

Türk milletine süre etmek isteyenlerin Akdeniz’e dökülür işlerinin 61. yıl dönümü tüm yurtta vatan Kıbrıs’ta elçiliklerimiz de olduğu gibi şehrimizde de törenlerle kutlanıyor. Başkomutan gazi Mustafa Kemal’in ya istiklal, ya ölüm parolasıyla çıktığı yolda, düşmanlarımızın kesin yenilgilerini sağlamak ve kesin zafere ulaşmak için Dumlupınar’da topladığı ordumuzu, yunan orduları üzerine sevk ederek çok kısa bir sürede sonuca ulaştı. Daha sonra dağılan yunan ordusu takip edilerek Akdeniz’e döküldü.

Şehrimizdeki törenler 8:30’da orada evinde tebriklerini kabul edilmesi ile başlayacak. Tebrikler garnizon Komutanı tuğgeneral Hayrettin Akın, Vali Fikret Koçak, Belediye Başkanı Turan Ertuğ tarafından kabul edilecek. Saat 9:30’da Atatürk anıtına Çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunacak. İstiklal marşının eşliğinde topluca söylenerek alandaki gönderilere bayraklar çekilecek. Daha sonra garnizon Komutanı, vali ve belediye başkanı Törene katılan birliklerin ve halkın bayramını kutlayacak. Bir subay günün anlam ve önemini dile getiren konuşma yapacak. İki öğrenci şiirler okuyacak. Daha sonra geçit Töreni yapılacak. Geçit Töreni esnasında bir subay bayramla ilgili şiirler sunacak.

Saat 1517 arasında hükümet alanında ve Karşıyaka parkında bandolar konser verecek. Öğleden sonra birliklerde sportif gösteriler yapılacak, çeşitli eğlenceler düzenlenecek. Akşam saat 20:30’dan sonra fener alayı düzenlenecek. 30 Ağustos zafer bayramı gece saat 24:00’te sona erecek. Bayram süresince şehir bayraklarla donatılacak. Şehir içine tank zaferler kurulacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *