ANASAYFA arrow right Spor

"Şeffaflığı çok önemsiyoruz"

"Şeffaflığı çok önemsiyoruz"
YAYINLAMA: 21 Temmuz 2022 / 14.37
GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2022 / 14.37
TFF kurulları tanıtıldı

Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapan kurulların tanıtım toplantısı bugün TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı. 

Tanıtım toplantısına TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekilleri İbrahim Burkay, Murat Aksu, Yusuf Günay, Nüket Küçükel Ezberci, Yalçın Orhan, Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen ve Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Altıntop, İdil Karademirlidağ Suher, Ramazan Üçdan, Talat Papatya, Volkan Can ve Murat Şahin, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile kurulların başkan ve üyeleri katıldı.  

Törende Başkan Mehmet Büyükekşi tarafından; Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Etik Kurulu, Kulüp Lisans Kurulu, Temsilciler Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu'nun yeni dönem başkan ve üyeleri basın mensuplarına tanıtıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Kurulları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada her alanda şeffaf bir yönetim sergileyeceklerinin altını çizdi. Büyükekşi, "Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, çok değerli Kurul Başkanlarımız ve Değerli Kurul üyelerimiz, değerli Basın Mensupları, hepinizi Türkiye Futbol Federasyonu ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Tanıtım toplantısını ilk olarak bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu yola çıktığımızda birçok yeniliğe imza atacağımızı söylemiştik. Şimdi onlardan birini gerçekleştiriyoruz. Federasyon olarak kurullarımızın başkan ve üyelerini sizlerle tanıştırmak için bir araya geldik. Basın mensuplarımızla yaptığımız bu buluşmayı, özellikle şeffaflık açısından çok önemsiyoruz ve ilerleyen süreçte faydalı olacağını düşünüyoruz." dedi.

Başkan Mehmet Büyükekşi, şöyle devam etti: "Bugün bir Yönetim Kurulu toplantısı daha yaptık. Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Etik Kurulu, Kulüp Lisans Kurulu ile Merkez Hakem Kurulu ve Temsilciler Kurulumuzun başkan ve üyeleri ile bir araya geldik. Bu toplantıda tüm kurul üyelerimiz ile Yönetim Kurulumuzun belirlemiş olduğu yol haritası ve hedefler paylaşıldı. Bu toplantımızın ardından yine kurullarımızla sizlerin karşısındayız. Bildiğiniz üzere TFF Genel Kurulunda başkan seçilir seçilmez, prensip olarak tüm kurullara istifa davetinde bulundum. Çağrımıza tüm kurullarımız uydular ve kısa sürede istifalarını bize sundular. Buradan özellikle önceki kurullarımızda görev yapan tüm üyelerimize verdikleri emek ve destek için ayrı ayrı teşekkür ediyorum." 

Kurulları oluştururken yeni kriterler belirlediklerinin altını çizen Mehmet Büyükekşi, "Bu süreçte Yönetim Kurulu olarak; hakemlik, gözlemcilik ve temsilcilikteki yeniden yapılanma çalışmalarımızla birlikte, hukuk kurullarımız için de yeni kriterler belirledik. Yedekler dahil tüm istifaların tamamlanmasıyla yeni kurullarımızı oluşturduk. Kriterleri koyarken çok önemli yenilikler getirdik. Bunlardan ilki kadınlarımızın, yönetim kurulumuzda, sonra da kurullarımızda da görev alması konusuydu. Özellikle her kurulda bir kadın üyemiz olması için çalışma başlattık ve bugün hukuk kurullarımızda 5 kadın üyemiz, yani her birinde 1'er üyemiz yer alıyor. Hep söylüyorum, kadının olduğu yerde barış, sevgi ve kardeşlik olur. Saygı her zaman kadının olduğu yerde öne çıkar. Biz de futbola kadının eli değsin, hep huzur olsun istiyoruz. Özellikle sadece üyelerimizin en az birinin kadın olması değil, onun dışında Hukuk alanında ve Spor Hukuku alanında yüksek lisans mezunu olması da yeni kriterlerimizden birisi. Yine üyelerden en az birinin Ceza Hukuku alanında tecrübe sahibi olmasını da ayrıca tercih sebebi olarak belirledik. Kurullarımızı belirlerken tecrübeye çok önem verdik. Yine her kurulda, hakim veya savcılık mesleki tecrübesi olan üyelerimiz mutlaka olsun istedik. En az bir üyemizin hukuk fakültelerinde öğretim görevlisi olması konusunu da yine öncelikle gündeme getirdik. Yine göreve başlamadan önce üyelerimizin mal beyanında bulunması gibi yenilikleri ilk olarak gündeme getirdik." ifadesini kullandı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunun gelişimi için önemli kararlar aldıklarını belirterek "Bildiğiniz gibi, hakemlik, gözlemcilik ve temsilcilik yapısında çok önemli değişiklikler yaptık ve bunu geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştık. Bu planlama çerçevesinde ivedilikle çalışmaları başlattık ve 5 Ağustos'ta başlayacak yeni sezonda, yazılım desteği ile gerçekleştireceğimiz atamalar var. Saha hakeminin ayrılmasıyla, maçlara Özel Gözlemci Odası'nda görev yapacak ikinci bir gözlemci atanmasını, 5 Ağustos'tan itibaren uygulamaya koyacağız. Üçüncü bir temsilci atayacağız ve temsilcimizin kamera odasında görev yapması gibi birçok yenilik getireceğiz. Türk futbolunu çok daha iyi noktalara taşımak için getirdiğimiz ve ihtiyaç olan tüm bu yeniliklerin verimli olmasını diliyorum." açıklamasını yaptı.

Kurul başkan ve üyelerinin alanlarında uzman isimler olduğunu ifade eden Mehmet Büyükekşi, "Bugün aramızda bulunan Kurullarımızın başkan ve üyelerinin hepsi çok değerli, önemli mesleki kariyerlere sahip, alanlarında uzman kişiler. Biz kendilerine güveniyoruz ve bu sezonu en iyi şekilde tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Bu konuda tüm kurullarımıza olan inancımız tam. TFF olarak, en büyük hedefimiz, Türk futbolunun en kısa zamanda karşılıklı güven duygusunun hakim olduğu bir iklime kavuşması. Biz saygı ve güven duygusu vereceğiz ama futbol ailesinden de mutlaka tüm federasyon yetkililerine aynı sevgi, saygı ve güveni bekliyoruz." diye konuştu.

TFF Başkanı Büyükekşi, konuşmasının son bölümünde futbol ailesine Fair Play çağrısını tekrarlayıp, "Yeni sezonla birlikte çok önemli bir isteğimiz daha var; o da Fair Play… Daha önce de her konuşmamda Fair Play konusuna vurgu yapacağımı özellikle belirtmiştim. Fair Play sadece saha içinde değil saha dışında da oldukça önemli. Federasyondan başlamak üzere, bütün kulüp başkanlarımızın, teknik direktörlerimizin, futbolcularımızın, seyircilerimizin, medyanın bu konuda çok hassas olması gerektiğini buradan bir kez daha dile getirmek istiyorum. Ben bundan sonraki bütün konuşmalarımda da mutlaka ve mutlaka Fair Play konusunu hep gündeme getireceğim. Bu konuyu benden sık şekilde duyacaksınız. Bıkmadan, usanmadan söyleyeceğim. Mermeri suyun hızının değil, devamlılığının deldiği gibi, bunu her toplantıda gündeme getireceğim. Tüm paydaşlarımızdan bunu rica ediyorum. Özellikle Fair Play konusu olmazsa olmazımız. Sezon başlayana kadar bu konu ana gündem maddemiz olacak. Sözlerime son verirken, tüm kurul başkan ve üyelerimize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Türk futbolu için hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *