ANASAYFA arrow right Güncel

Şeffaf, çoğulcu ve güçlü bir baro için adayım

Şeffaf, çoğulcu ve güçlü bir baro için adayım
YAYINLAMA: 13 Ağustos 2020 / 20.55
GÜNCELLEME: 13 Ağustos 2020 / 21.31
Av. Serpil Yılmaz, 3-4 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Gaziantep Barosu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu Geçmiş Dönem Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan halen ise Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Disiplin Kurulu Üyeliği ve Gaziantep Kent Konseyi Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanlığı görevlerini başarılı bir şekilde yürüten, yaptığı birçok çalışma ile STK ve avukatlar başta olmak üzere tüm kesimlerin takdir ve beğenisini kazanan Avukat Serpil Yılmaz, 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Genel Kurulda Gaziantep Barosu Başkanlığı’na aday olduğunu söyledi.

Katılımcı yönetim anlayışına sahip şeffaf, çoğulcu ve güçlü bir baro için aday olduğunu belirten Yılmaz, “Meslektaşlarımızla, birlik ve beraberlik ruhu ile hareket ederek, meslek ilkeleri etrafında ve sorunların çözümünde ortak, akılcı ve pratik kararlar alabilmek için katılımcı yönetim anlayışına sahip şeffaf, çoğulcu ve güçlü bir Baro için Gaziantep Barosu Başkanlığına aday oldum” dedi.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var

“Baroların içinde bulunduğu durum ve meslektaş sayımızın giderek artmış olması nedeniyle, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bir dönem geçirmekteyiz” ifadelerini kullanan Yılmaz, “ Barolar,  avukatlardan oluşan kamu kurumu niteliğinde, dayanağını Anayasadan alan saygın bir meslek kuruluşlarıdır.  Baroların öncelikli görevi Anayasamıza ve Avukatlık Kanunu’na göre mesleki ihtiyaçları karşılamak ve avukatların sorunlarına çözüm üretmek” şeklinde konuştu.

Yılmaz, “Avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlâkını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak ve avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarda bulunmak üzere, bu  görev ve sorumluluğu üstlenmeye talip oldum. Etkili ve güçlü bir Baro, mesleki saygınlığı sağlamış ve meslek sorunlarının çözümünde yol almış bir Barodur. 3-4 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan seçimlerde mensubu olmaktan gurur duyduğum Gaziantep Barosu Başkanlığına aday olduğumu değerli meslektaşlarımın taktirlerine sunuyorum” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *