ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Seferberliğe gösterilen ilgi gelecek için umut vadediyor”

“Seferberliğe gösterilen ilgi gelecek için umut vadediyor”
YAYINLAMA: 26 Ağustos 2020 / 15.36
GÜNCELLEME: 26 Ağustos 2020 / 15.36
Okuma yazma seferberliği için Bayan Sezer’den teşekkür geldi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eşinin başını çektiği Ulusal Eğitime Destek Kampanyası Gaziantep’te de ilgi gördü. Kadın erkek her yaşta insanımıza eğitim ve öğrenim olanağı sağlayarak çağdaş yaşamın olanaklarından pay alabilmelerine imkan vermek amacıyla başlatılan kampanyaya ülke çapında gösterilen ilgi ve desteğin, gelecek için umutlanma ve yarınlara güvenle bakmamıza neden olduğu vurgulandı.

Kampanyaya Gaziantep’te destek vererek çalışmalara öncülük eden Şahinbey Lions Kulüp Başkanı Fatoş Apikoğlu’na Semra Sezer’den teşekkür mektubu geldi. Eğitim seferberliğine katkıda bulunan diğer kurum ve kuruluşlar arasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, AÇEV, SANKO, Garnizon Komutanlığı bulunuyor.

Şahinbey Lions Kulüp Başkanı Fatoş Apikoğlu, eğitim için yapılan kampanyayı tüm güçleriyle desteklediklerini belirterek, Eylül ayında başlatılan ön çalışmanın devamının Ekim ayında tamamlanarak, Kasım ayının 15’inde uygulamaya geçildiğini ifade etti. Lions Kulübünün çalışmalarıyla süren eğitim kampanyasına talebin fazla olduğunu ifade eden Apikoğlu, “İki grup halinde devam eden çalışmalarda birinci grupta okuma- yazmayı hiç bilmeyenler, diğer grupta ise okuma-yazmayı bilip de diploması alamayanlar için eğitim veriliyor. Diploma verilmesi suretiyle ehliyet ve diğer belgelerin alınmasında kolaylık sağlanacak. Şu anda ilk kurs dönemi için sınıf açıldı. Bu sınıfta 10 öğrenci yer alıyor. Okuma yazma kursuna katılanların yaşları 25 ile 45 arasında değişiyor” dedi.

Bayramdan sonra da 13 kişilik bir sınıf daha açacaklarını kaydeden Apikoğlu, okuma yazma öğrenip diploma alamayanlar için de yeni sınıflar düzenlemeyeceklerini söyleyerek, “Kampanyaya yapılan müracaatlar gün geçtikçe artıyor. Ulaşım zorluğu yaşanan bölgele-r için orada bulunan okullarda kurs açacağız. Bu arada SANKO öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyor. Gaziantep Kolej Vakfı sınıfları ve öğrencilerin tüm imkanlarını temin ediyor. AÇEV ise yetiştirmiş olduğu öğretmenleriyle destek sağlıyor. Haftada üç gün, üçer saat olarak ders veriliyor” diye konuştu

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *