ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sefalete teslim olmayacağız!

Sefalete teslim olmayacağız!
YAYINLAMA: 12 Eylül 2021 / 16.54
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2021 / 16.54

Hükümetin açıkladığı memur maaş zammına tepkiler sürüyor. KESK’e bağlı çalışanların hükümetin tutumunu protesto ederek, açıklanan ücretlerle biraz daha açlığa sürüklendiği ifade edildi. Memurlar, “Sefalete teslim olmayacağız”, “Savaşa değil emekçiye bütçe”, “Sadaka değil Toplu Sözleşme” ve “yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları atarak tepkilerini dile getirdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı sendikalara üyesi kamu çalışanları dün Atatürk Anıtı önünde toplandı. KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Şahinler, hükümet, 2 milyon 200 bin kamu emekçisi içerisinden sadece 600 binini ilgilendiren çocuk ve aile yardımını yapılan artışın içinde gösterdiğini belirterek, “Oysa ücret tablolarında çıplak ücret esas alınır. Hükümet bu şekilde ücretlere yaptığı düşük artışı kamufle etmek amacıyla bir girişimde bulunmuştur. Konfederasyonumuz 2003 yılı için taban aylığın 700 milyon liraya çekilmesini, bunun üzerinden ilk altı ay için yüzde 20 zam yapılmasını, sosyal haklar için aile yardımının 40 milyon, çocuk yardımının 20 milyon, kira yardımının 200 milyon, yemek yardımının 40 milyon, ulaşım yardımının 40 milyon ve giyim yardımının aylık 20 milyon liradan belirlenmesini talep etmiştir. Açlık sınırını 370 milyon lira, yoksulluk sınırını 1 milyar 170 milyon olduğu ülkemizde konfederasyonumuzun bu taleplerini asgari talepler olarak kabul edilmesi gerekmektedir” dedi.

Hükümet kamu emekçilerini ve onların örgütlerinin taleplerine kulak tıkadığını hatırlatan Şahinler sözlerine şöyle devam etti: “ Ama kamu emekçileri bu oyunu gördü ve hükümetin oyununu bozdu. Hükümet tarafından yapılan düşük ücret alana çok, yüksek alana az artış yapılacağı açıklamaları da aldatmacadır. 58. Hükümet kamu emekçilerine sadece yüzde 5-6 oranında bir artış gerçekleştirmiştir. Yıllardan beri uygulanan IMF programlarının etkisinde giderek yoksullaşan kamu emekçileri, insanca yaşama talebini göz ardı etmek, bütçeyi faiz bütçesi olarak şekillendirmek, 58. hükümetin ne yazık ki ilk icraatlarından biri olmuştur.

Kamu emekçileri olarak sadaka niteliğindeki zamları istemediğimizi, ücretlerimizin toplu sözleşme ile belirlenmesi gerektiğini defalarca belirttik. Verilen 25-30 milyonluk zamlarla kamu emekçilerinin taleplerine yanıt olacaklarını sananlar yanılmaktadır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *