ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seçmen parlamentoyu tümden cezalandırdı!..

Seçmen parlamentoyu tümden cezalandırdı!..
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2021 / 13.35
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2021 / 13.35
Türkiye’de siyasetin yeniden şekillendiğini ifade eden ANAP’lı Turizm Bakanı Mustafa Taşar, seçim sonucundaki başarısızlıkta rolü olan ve kendini sorumlu hissedenlerin gereğini yapması gerektiğini vurguladı. 3 Kasım seçiminden tek değil birkaç tane mesaj çıktığına dikkat çeken Taşar, “ANAP olarak oturup başarısızlığın nedenlerini araştıracağız” dedi.

Bunca hizmete rağmen seçmenin kafasında yer eden partiye oy verdiğini hatırlatan Taşar, iktidarda olan partilerin çıkardıkları bir takım kanunlar ve hizmetlerden dolayı yıprandığını ve oy kaybettiğini belirterek, “Fakat DYP iki dönemdir muhalefette, buna rağmen oy kaybediyor. Hadi biz, her şeye rağmen önce vatan sonra Anavatan demişiz ve elimizi büyük bir taşın altına koymuşuz. Kanunlar çıkarıp ülkeyi geleceğe taşımak istedik. Peki DYP’ye ne oluyor, oy kaybı neyin nesi? Çıkardığımız kanunlar, hazırladığımız projeler, gelecek dönemi rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.

Taşar, ülkenin nereden geldiği belli olmayan bir kriz ortamına girdiğini ifade ederken, “Halk krizin nereden geldiğine, nasıl geldiğine bakmaksızın sorumlusu olarak hükümeti gördü. Bu hükümet bir yıl daha kalabilseydi, alınan tedbirlerin meyveleri ortaya çıkacaktı.

Milletimiz de belki bu kadar kızmayacaktı, öfkelenmeyecekti. Ama MHP Lideri Bahçeli’nin yayla seslenişiyle başlayan hırsı sürünce bugün kendisinin de barajın altında kaldığı bir oluşum ortaya çıktı. Ben her zaman şunu söylerim, her işte bir hayır var. Bazen şahsımız için hayırlı olduğunu düşündüğümüz şeyler hayırsız, bazen de hayırsız olduğunu zannettiğimiz şeyler hayırlı neticeler verebilir. Ben kadere inanan biriyim. İlk defa da seçim kaybetmiyorum. Yeni bir dönem başlamıştır. Bu yeni dönemin şartlarına göre Türkiye’de siyaset yeniden şekillenecektir. Bu şekillenme için biraz zamana ihtiyaç var. Bu şekillenme Türkiye’yi nerelere götürecek, bunu ileride hep beraber yaşayıp göreceğiz” dedi.

Bugün AKP’dekiler bile ‘sizin hizmetinizden memnunuz’ diyor. Memnuniyet ayrı, bir parlamentonun tümden cezalandırılması ve iktidarıyla muhalefetiyle parlamentonun dışında bırakılması ayrı bir şey. Ama bu bir değişim, inşallah bu değişim memleket için hayırlı olur. Aksi olursa çok kötü neticeler doğar. Vatandaşa, şunu yapacağız, bunu edeceğiz diyerek oy avcılığı yapanlar sözlerini unutmayıp ne yapabileceklerse bir an önce ortaya koymalı ve milleti rahatlatmadı. Yoksa halk, bu kadar ani bir hızla iktidara getirdiği partiyi aynı hızla aşağı çeker.

AKP’nin tek başına iktidara gelmesini halkın takdiri olarak değerlendiren Taşar, “21. Dönem parlamentosu tamamen devre dışı kaldı. 22. Dönem parlamentonun ülke için başarılı olmasını dileyeceğiz. Ama bir husus var ki milletin iradesinin tam olarak meclise yansıdığını da söylemek mümkün değil” dedi.

“Yağmur nereye yağıyorsa tarlasını oraya kaldıran siyasetçilerden değilim” diye Taşar, “Gaziantepli seçmene beni Ankara’ya mahcup etmeyin dedim. Bu kadar hizmetin karşılığı bu olmamalıydı. Ben hizmet konusunda görevimi yaptım. Ancak, Taşar’ı yan yolda bırakan Gaziantepliler düşünsün. Elbette bu hizmetleri ben kendi paramla değil, devletin parasıyla yapıyorum. Ama önemli olan o projeyi hazırlamak ve devletten o parayı koparabilmek. Bunlar ayrı bir beceri, uğraş ve gayret isteyen iştir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *