ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Seçmen kütüklerinin yazımına 5 Eylül Pazar günü başlanacak

Seçmen kütüklerinin yazımına 5 Eylül Pazar günü başlanacak
YAYINLAMA: 19 Mart 2021 / 13.13
GÜNCELLEME: 19 Mart 2021 / 13.13
İl Seçim Kurulu Başkanlığına M. Cemal Aksoy, ilçe seçim kurulları başkanlıklarına da Hurşit Özdede ve Mehmet Elhan getirildi.

Hazırlanmakta olan yeni Anayasa'nın halkoyuna sunulması için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Seçmen kütüklerinin yazımına 5 Eylül Pazar günü başlanacak. Seçmen kütüklerine yazım esnasında nüfus cüzdanı yanında diğer kimlik belgelerinden de yararlanma imkanı var.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Orhan Aydın tarafından yapılan açıklamalara göre illerde seçim kurulları en geç 20 Temmuz’a kadar belirlenecek. Yüksek Seçim Kurulu başkanlığının emirleri doğrultusunda ilimizde de il ve ilçe seçim kurulları oluşturuldu.

İl Seçim Kurulu Başkanlığına M. Cemal Aksoy, Birinci İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına Hurşit Özdede, ikinci İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına da Mehmet Elhan getirildi. İI Seçim Kurulu üyeleri de şunlar: M. Hamdi Özcan ve Mehmet Güneş asil üye, Hakkı Çanak ve R. Eşref Ertan yedek üye.

İI ve ilçe seçim kurullarının rahat görev yapabilmesi için her türlü ortam hazırlandı. Kurullar diledikleri kuruluştan istedikleri kadar memur alabilecek. Tüm kuruluşlar seçim kurullarına yardım etmekle görevli, aksi hareket edenler yasalara göre cezalandırılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *