ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Seçmen kütükleri 22 Ekim’de son şeklini alacak

Seçmen kütükleri 22 Ekim’de son şeklini alacak
YAYINLAMA: 17 Kasım 2022 / 11.54
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2022 / 11.54
Askerden, yurt dışından dönenler ve mahkumiyeti bitenler kütüğe yazılacak

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre seçmen kütükleri son şeklini 22 Ekim’de alacak. Askerlikten terhis dolayısıyla gelenlerin seçim haklarını kullanmak amacıyla bu kişiler askerlik terhis belgeleriyle birlikte seçim kurullarına başvurunca kütüğe yazılacak.

Askeri okulları yeni bitirenler, yurt dışında görevi dolayısıyla, öğrenim için ve diğer sebeplerle bulunanlardan seçmen kütüklerine yazılmamış bulunanlarda belgeleriyle müracaatları halinde kütüğe işlenecek ve oyunu 6 Kasım’da kullanabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu açıklamasında mahkumlardan günlerini doldurarak çıkmış bulunanların ve gözaltında bulunurken suçsuz bulunarak serbest bırakılanların da belgeleriyle birlikte seçim kurullarına başvurarak kendilerini yazdırabilecekleri bildirildi.

Seçmen kütüklerine yeniden yazılmak isteyenlerin en geç 22 Ekim akşamına kadar seçmen bölgelerindeki seçim kurullarına başvurmaları gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu ayrıca 6 Kasım’da seçmen kartını kaybedenlerin adlarının listelerde bulunması halinde nüfus cüzdanlarıyla oy kullanabileceklerini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *