ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seçmen arayış içerisinde

Seçmen arayış içerisinde
YAYINLAMA: 23 Mart 2021 / 13.08
GÜNCELLEME: 23 Mart 2021 / 13.08
Yeni oluşumcuların daha ilk günde çizgisinin merkez sol ve sosyal demokrat olarak açıklamasının oluşuma sıcak bakanların tepkisini çektiğini söyleyen ANAP eski İl Başkanı Şerif Başkülekçi, yeni oluşumun her kesimi kucaklayan yapıda olması gerektiğini belirterek, “Sağ sol diye ayırım yapılması yanlış. Zaten yeni oluşum, ilk günden böyle bir çıkışla doğmadan öldü” dedi.

Ülkenin menfaati için artık sol-sağ demeden yan yana gelerek belli bir platform oluşturulması ve taşın altına yalnızca elin değil gövdenin konulması gerektiğini söyleyen Başkülekçi, “Herkes ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için çaba göstermeli. Halk mevcut partilere tepkili. Sorunlara çözüm olamıyorlar. Örneğin AK Parti çıktı, sonra Cem’in başlattığı hareket. Bu hareketler dar bir kesimin içine sıkışıp kalmamalı. Yeni oluşumlarda politikada rant yiyenler değil, politikayı rant kapısı olarak görmeyen, şaibesiz insanlar yer almalı. Yıpranmamış, dürüst, yeni siyasetçiler olmalı. Aksi halde yeni oluşum diye bir şey otamaz, varlık da gösteremez. Mevcut partilerden umudunu yitirenler bugün arayış içinde. Fakat bazı partilerin kemikleşmiş oylan var, onlar başka yere gitmez” dedi.

DSP’den istifa edenlerin 3 yıldan bu yana hükümet üyesi olarak Bakanlık ve milletvekilliği görevini yaptığını hatırlatan Başkülekçi “Türkiye’de bu kadar sıkıntı ve sorun varken, içeride ve dışarıda sorunlar giderek büyürken neden 1-2 yıl önceden ayrılmadılar da şimdi ayrılıyorlar? Niçin daha önce istifa etmediler” diye konuştu.

Türkiye’deki sorunların herkesi ilgilendirdiğini vurgulayan Başkülekçi, partisine kızıp küsenlerin oy verecek yeni parti aradığını hatırlatarak, “Seçmen artık eskisi gibi değil. Şimdi bilinçli, atadan dededen gelen particilik zihniyeti kalmadı. İnsanlar kime oy vereceğini biliyor. Seçici davranıyor. Zaten olması gereken de bu. İnsanlar sağduyulu hareket etmek zorunda” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *