ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Seçkin Okulları geçmişten geleceği kodluyor

Seçkin Okulları geçmişten geleceği kodluyor
YAYINLAMA: 29 Aralık 2021 / 14.58
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2021 / 14.58
Seçkin Koleji'nde Antep'in destansı kurtuluşunun 100. yılı anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Etkinlik öncesi ilköğretim öğrencilerine Antep şehir halkının, Şahin Bey, Şehitkamil, Karayılan ve onlar gibi isimsiz nice kahramanlarıyla 11 ay boyunca düşman kuvvetlerine karşı verdiği insanüstü mücadele anlatıldı.

100.Yılda Ecdadından Evladına, Evladından Ecdadına 100 Mektup
Etkinlik kapsamında Seçkin Koleji ile PTT arasında işbirliği içerisinde hazırlanan “100.Yılda Ecdadından Evladına, Evladından Ecdadına 100 Mektup” etkinliği gerçekleştirildi. Özel olarak bastırılana pulların yapıştırılmış olduğu ve öğrencilerin isimlerinin yazılı olduğu zarflar postacılar tarafından okula getirilerek öğrencilere dağıtıldı.
Kurtuluş kahramanlarından gelen mektuplar
Antep’in kurtuluşunda rol alan kahramanlardan gelen mektupları alan öğrenciler hayatlarında ilk defa mektup almanın yanı sıra geçmişten ecdattan gelen öğretilerle dolu mektupları okurken duygusal yoğunluk yaşadılar.
6317 şehide ithafen 6317 satır
Öğrencilere postacılar tarafından getirilen ve dağıtılan ilköğretim okul öğretmenleri tarafından kahramanların dili ile anlatılan mektuplarda destansı mücadeledeki 6317 şehide ithafen 6317 satır yer aldı.
Öğrencilerden ecdada mektuplar
Etkinlik kapsamında öğrencilerden de ecdada mektup yazmaları istendi. Her bir öğrenci kendisine gelen mektuba cevap yazdı. Bazı mektuplarda öğrenciler ecdadının onlara bıraktığı bu destansı mirası yeni nesil olarak koruyacaklarını ifade ettiler. Öğrencilerin yazdıkları mektupların e-kitap olarak basılacağı belirtildi.
Seçkin Koleji geçmişten geleceği kodlamaya devam edecektir
Seçkin Koleji ilköğretim müdürü Ayşegül Özalpaydın, kurum olarak akademik kalite yanında kültürel değerlerin kazanımına da önem verdiklerini belirtti. Gaziantep’in destansı mücadelesinin yeni nesillere aktarılmasına yönelik birçok faaliyet düzenlediklerini, geçmişi bilmeden geleceğin inşa edilemeyeceğini belirtti. Alpaydın, bu çalışmada emeği geçenlere böyle güzel bir çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *