ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seçimleri ertelemek ülkeye kötülük olur

Seçimleri ertelemek ülkeye kötülük olur
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2021 / 15.59
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2021 / 15.59
Seçimin ertelenmesinin ülkeye büyük zarar vereceği ve zaten krizde olan ekonomiyi çökerteceği ifade edilirken, MHP’nin uyum yasalarının iptaline ilişkin itirazının da anlamsız olduğu vurgulandı.

Seçimin ertelenmesinin ülkede büyük sıkıntılara yol açacağını belirten Halıcılar Odası ikinci Başkanı Beşir Demircioğlu, sıralamaya giremeyen ve bir daha milletvekili seçilme şansı olmayanların seçimi erteletme çalışmasını tasvip etmediklerini açıkladı.

Seçimin mutlaka yapılmasını isteyen Demircioğlu, “Mevcut parlamento 2-3 ay önce erken seçim olması için çırpınıyordu. Şimdi ne değişti de karşı çıkıyorlar? Herkes kendini seçime endeksledi, fakat işine gelmeyen çıkarcı milletvekilleri bu kez seçimin ertelenmesi için çaba gösteriyor. Böyle siyaset olmaz. Seçimin ertelenmesi siyasetçiye zaten azalmış olan güveni tamamen ortadan kaldırır. Ekonomi daha da batar, borsa çöker, döviz yükselir. AB süreci olumsuz etkilenir. Siyasiler ülkeye verilecek en büyük zarar verir” dedi.

Demircioğlu, “Siyasetin yapılacağı kalmadı ve hiç bu kadar ayağa düşmedi. Ülkeyi yönetmeye talip olanların daha tutarlı, hoşgörülü ve kararlı olması gerek. Ülke çıkarını kendi çıkarının önünde tutmalı. Ülke daha çağdaş, ekonomisi düzgün hale getirilerek, gelir adaletsizliği ortadan kaldırılmalı. Siyasetçi bunun mücadelesini vermeli. Halka hizmet için siyaset yapılmalı. Bugüne kadar yapılan yanlışlardan vazgeçilmeli. Ülkenin bugün bu durumda olmasının tek sorumlusu siyasilerdir. Aslında seçmene de burada önemli görev düşüyor. Sandığa gittiğinde tutarlı, kaliteli, proje üretebilen, mesleğinde başarılı insanları parlamentoya seçmeli.”

Demircioğlu, MHP’nin AB’ye uyum yasalarına itiraz etmesini de anlamsız bulduğunu söylerken, “Türk insanının yüzde 80’i AB’ye girmek istiyor. AB üyesi olmak aslında bir ayrıcalıktır. AB ülkesi olduğumuzda başta ülke ekonomisi olmak üzere her alanda bir iyileşme olacak. Avrupa ülkesine çok rahat mal satabileceğiz. Bugün gümrüklerden geçebilmek için günlerce bekliyoruz, ama AB ülkesi olduğumuzda bu engel ortadan kalkacak. Kıbrıs’a bile serbest giremiyoruz. Artık Türkiye’de bazı tabuların yıkılması ve çağdaşlığın, uygarlığın kalkınmanın önü açılmalı” dedi.

Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Şube Başkanı İzzet Özcan, şu saatten sonra seçimin ertelenmesinin ülkeye büyük zarar vereceğini, böyle bir ortamda yaşanan krizin daha da derinleşeceğini belirtti. Seçimi erteletmenin mantıklı bir davranış olamayacağını söyleyen Özcan, “Ön seçimlerde veya temayül yoklamalarında birçok milletvekili gerilerde kaldı. Baraj korkusu olan partiler seçime soğuk bakıyor. Türkiye bir belirsizlik içerisinde devam edip gidiyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *