ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Seçimi ertelemek ülkeyi kaosa götürür”

“Seçimi ertelemek ülkeyi kaosa götürür”
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2021 / 17.07
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2021 / 17.07

GTO Başkanı Mehmet Aslan, 3 Kasım'da yapılacak erken genel seçimle istikrarın sağlanmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu savunarak, "Türkiye, 4 Kasım sonrası yeni bir seçime gebe kalabilir" dedi. Aslan, seçimin ertelenmesinin ülkeyi kaosa sürükleyeceğini ifade ederek, "Medya, seçim ertelemeye prim vermemeli. Bu ülkenin yararına olmaz" dedi.

"Medya, seçim ertelemeye prim vermemeli. Bu ülkenin yararına olmaz" dedi. Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değiştirilmeden seçime gidilmesinin yanlış olduğunu savunan GTO Başkanı Mehmet Aslan, "Bu yasalarla yapılan seçim, halk ile parlamento arasındaki kopukluğu devam ettirecektir. Parlamento, liderlerin parlamentosu olduğu sürece halkla-parlamento kopukluğu sürecektir. Siyasi Partiler ve Seçim Yasasının değiştirilmesi için çok gayret gösterdik. Hatta TOBB ve diğer sivil toplum örgütlerinin ortak bir karar alıp, bu seçimde oy kullanmamayı bile düşündük. Ancak bu noktadan sonra böyle bir kararın ülke yararına uygun olmayacağı kanaatine vardık. Protestodan vazgeçtik" diye konuştu.

Aslan, Türkiye’nin ana probleminin Siyasi Partiler ve Seçim Yasası olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Bu seçimden kuvvetli bir iktidarın çıkıp, uzun süreli hükümet olmasını çok arzuluyoruz. Ancak mevcut yasalarla bunun çok düşük bir ihtimal olduğu kanaatindeyim. 4 Kasım'dan sonra Türkiye en kısa sürede yine bir seçime gebe kalabilir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *