ANASAYFA arrow right Güncel

Seçimde gönlüm blok listeden yana

Seçimde gönlüm blok listeden yana
YAYINLAMA: 25 Eylül 2020 / 20.18
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2020 / 20.18
Başkan adaylardan geri adım atmadan hukuk için mücadele etmelerini isteyen Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine aday olduğunun altını çizdi ve ekledi: “Gaziantep’in Ankara’da sesi olmak istiyorum.”

Seçimlere blok liste halinde girilmesini öneren Şarklı, “Seçimlere blok liste ile girildiğinde ve kazanıldığında, verilen sözleri daha kolay yerine getirirsin. Şu anki sistemde öneri getirdiğinde yönetim kurulu üyeleri kabul etmeyebiliyor. 12 yıllık idarecilikte yaşadığım sıkıntılardan yola çıkarak gönlüm blok listeden yana” dedi.

Başkan adaylarının işleri gerçekten çok zor

“Avukatlık mesleğinin sorunlarını çözmek için elini taşın altına koyan tüm baro başkan adaylarına teşekkür ederim” diyen Şarklı, “Başkan adaylarının işleri gerçekten çok zor. Çünkü avukatların, ekonomik, sosyal ve kültürel gibi birçok sorunu bulunmasının yanı sıra ülkede hukuk tanımayan bir sistem var. Avukatlık, hukuksuzluğun egemen olduğu bir ülkede değil, demokrasi, özgürlük ve hukukun olduğu bir ortamda yapılabilir” şeklinde konuştu.

Bizim üzerimizden avukatlara göz dağı verilmek istendi, izin vermedik

Şarklı, “65 civarındaki baro başkanı ile ‘çoklu baroya’ karşı, güzel bir mücadele sergilendi. Bu yasanın çıkacağını biliyorduk, ancak önemli olan 130 bin avukatlık adına geri adım atmamaktır. Haklı olduğun zaman sonuna kadar mücadele et mesajı vermek istedik. Eğer Ankara’da geri adım atmış olsaydık, avukatlık mesleğinin itibarı zedelenecekti. Bizim üzerimizden avukatlara göz dağı verilmek istendi, buna izin vermedik” diye açıklamada bulundu.

Toplumun hakkını savunacak bir baro başkanı olmasını isterim

Gaziantep Barosu’nun ülkedeki ilk üç baro içerisinde olduğunu anlatan Başkan Şarklı, “İnsanlar artık baromuzu biliyor, tanıyor. Kadına yönelik şiddet veya cinsel istismar gibi olaylarda Gaziantep Barosunu etiketleyip, yardım talebinde bulunuyorlar. Baro toplumla iç içe olmalı. Bu dönemde toplumun avukatlara karşı bakış açısını değiştirmek ve ön yargılarını yıkmak için çok çalıştım, çabaladım. Meslektaşlarının yanı sıra kadının, çocuğun yurttaşın, işçinin ve toplumun hakkını savunacak bir baro başkanı olmasını isterim” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *