ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Seçim ve Partiler Yasası değişmeden seçim yanlış’

‘Seçim ve Partiler Yasası değişmeden seçim yanlış’
YAYINLAMA: 14 Ocak 2021 / 13.31
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2021 / 13.31
Türkiye’nin bir yılı aşkın süredir yaşadığı krizin faturasının çok ağır olduğu ifade edildi.

Böyle bir dönemde erken seçim kararının ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini, mevcut Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları değiştirilmeden seçime gidilmesinin çok büyük yanlış olacağını savunan sanayiciler, “Ekonomik ve siyasi istikrarsızlık, Türkiye’nin çözüm bulamadığı sorunlarının başında geliyor” dedi. GTO Başkan Vekili Zeki Yağcı, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değiştirilmeden seçime gidilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Yağcı, “Kriz bitti deniyor, bence kriz devlette bitmiş olabilir, ama vatandaşta halen devam ediyor. Ülkede bir şeylerin dengesi bozuldu. Devlet Bakanı Derviş seçim ekonomiyi bozmaz diyor. Olabilir, eğer gerekliyse yapılmalı. Fakat se- • çimden önce yapılması gereken çok önemli iki şey var. Mevcut Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası kesinlikle değiştirilmeli, daha demokratik olmalı. Yasalarda gerekli düzenleme, değişiklik yapmadan seçime gitmek, ülkeye fayda sağlamaz. Bu yasalar kesinlikle değiştirilmeli. Türkiye’nin kaderi şahıslara bağlı değil. Ecevit rahatsız diye, ülkenin kaderi ile oynanması yanlış” dedi.

Türkiye’de yeniden yapılanmanın şart olduğuna işaret eden Yağcı, yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini, aksi halde ülkenin 5 yılının daha kaybolacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *