ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seçim sonuçları AB yolunu belirleyecek

Seçim sonuçları AB yolunu belirleyecek
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2021 / 13.23
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2021 / 13.23
Avrupa Birliği’ne tam üyeliğin, Türkiye’nin çağdaş, gelişmiş dünyayla entegrasyonu için alternatifi olmayan bir oluşum olduğunu ifade eden Turizm Bakanı ve ANAP Gaziantep Milletvekili Mustafa Taşar, bu gerçeği en iyi anlayan kentin de Gaziantep olduğunun altını çizdi. Taşar, Türkiye’nin AB dışında bir seçeneğinin olmadığına dikkat çekerken, Türkiye’nin yarınlarını göremeyenlerin başarılı olamayacağını kaydetti.

AB’ye tam üyelik yönündeki çalışmaları Türkiye’de bazı çevrelerin gündeminde çok farklı değerlendirdiklerini hatırlatan Taşar, “70 milyonluk güçlü Türkiye’nin gururunu rencide edenler, Avrupa Birliği’ne tam üyeliğin onursuzluk olduğunu ima edenlerdir. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yenilik ve değişim adımlarından ürkenler, bu adımlara tepki duymaktadır.

Tarihin her döneminde bu direniş ve ayak diremeler olmuştur. Ancak, tarihin akışını değiştiren ve gelişime öncülük edenler, değişime ayak diretenler değil, ayak diretenlere rağmen her zaman değişim gayretlerine öncülük edenlerdir. Her zaman değişimin öncüleri haklı çıkmış ve kazanmıştır. Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde geçirdiğimiz aşamalar, bu hedefimizi uzun ince bir yol haline getirmişse de artık geldiğimiz nokta dananın kuyruğudur. Artık sona yaklaşılmış ve AB hedefine direnenlerin beyhude gayretlerinin de sona ereceği bir döneme girilmiştir” dedi.

Her zaman Türkiye’nin gerçek gündeminin ve akılcı hedeflerinin dışında kalmayı varlık nedeni gören marjinal gruplar olduğunu hatırlatan Taşar, “Her dönemde, Türkiye’nin gündemini okuyamayan, Türkiye’nin yarınlarını göremeyen veya dar görüşlülüğü aşamayan kesimler olmuştur. Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecinde ayak direyenler ve örtülü direnişi ideolojik zemine oturtmak isteyenler de aynı şekilde, Türkiye’nin yarınlarını okuyamayanlardır. Türkiye ve dünya gerçeklerinin dışında kalmayı farklılık nedeni olarak görenlerdir. Doğruda farklılık değil, aykırılıkta farklılıkları söz konusudur. Türkiye pek çok aykırılığı ve çarpıklığı aşmıştır. Bunu da mutlaka aşacaktır” şeklinde konuştu.

Gaziantep‘in her alanda Avrupalı bir kent olma yolunda büyük mesafe aldığını söyleyen Taşar, “Gaziantepli daha büyük bir atılıma ve yapılanmaya girmek istemektedir. Bunun için Avrupa Birliği’ne tam üyeliğin en etkin işleyecek yol, en uygun rota ve hedef olduğunun bilincindedir” dedi. Türkiye’nin bir bütün olarak sağlıklı ve büyüyen bir ekonomiye ulaşmasında AB’ye ortaklığın yaşanan tıkanıklıkları aşmada en önemli platform olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *