ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seçim olsun ama ekonomik programdan taviz verilmesin 

Seçim olsun ama ekonomik programdan taviz verilmesin 
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 20.51
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 20.52
Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en derin krizini yaşadığı şu günlerde en kritik seçim dönemine girilmesi tedirginlik yaratıyor. Erken seçimle birlikte üç yıldır uygulanan IMF programının aksamasından endişe duyan iş çevreleri, ekonomik programın aksatılmadan uygulanmaya devam edilmesini isterken, aksi halde ülkenin büyük bir krize daha sürüklenebileceğini ifade ediyor.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi İhsan Yılmaz, erken seçimin, uygulanan ekonomik programa zarar vermemesi ve programın aksatılmadan devam etmesi gerektiğini söyledi. Programın aksamasının ülkeyi çıkmaza sürükleyeceğini kaydeden Yılmaz, “Erken seçim olsun, fakat program aksatılmasın. Eğer programda bir aksama olursa felaket olur. Üç ay daha fedakarlık yapmaya razıyız, yeter ki program uygulansın" dedi.

Türkiye’nin daha fazla siyasi belirsizliğe dayanacak zamanının kalmadığını söyleyen İhsan Yılmaz, “Eğer bir erken seçim olacaksa en kısa zamanda yapılmalı. Fakat bu yapılırken AB uyum yasaları, Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları da değiştirilmeli. Bunlar yapıldıktan sonra seçime gidilmeli. Türkiye’nin AB ülkesi olmasının önünde hiçbir engel kalmamalı. ANAP’ın bu konudaki tutumu olumlu, destekliyoruz” dedi.

Erken seçimin IMF programını aksatacağına inanmadığını belirten Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ise, siyasi belirsizliğin önlenmesini isterken, Türkiye’de çoğu KİT’lerin özelleştirildiğini, bu nedenle olası bir seçimin programı olumsuz etkileyeceğine inanmadığını söyledi. Çıkmaz, “Mevcut ekonomik program kim gelirse gelsin mutlaka uygulanmalı, askıya alınmamalı. Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları değiştirilmeli ve ülkenin önü açılmalı. Erken seçim ekonomik programdaki hedeften önemli sapma yapmaz. Hükümetin bu konudaki tavrı ne olur bilemem, ama program aksamamak. Seçim şart oldu. Geriye dönüş yok. TOBB da yasalar değişsin öyle seçime gidilsin istiyor, haklı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *