ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seçim ertelenmesin

Seçim ertelenmesin
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2021 / 14.00
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2021 / 14.00
CHP eski İl Başkanı Metin Çelikel, seçimin ertelenmesinin Türkiye’nin yararına olmayacağını belirterek, “Seçimin ertelemesi Türkiye’nin biriken siyasal, sosyal ve ekonomik sorunlarını daha da ağırlaştırır” dedi.

Seçimin bir demokratik araç olduğunu hatırlatan Çelikel, “Binlerinin seçilemeyecek olması veya bazı partilerin barajın altında kalacak ön görüsünden hareket edilerek yapay yöntemlerle toplum iradesine ters şekilde seçimi erteletme girişimi, halk tarafından affedilmeyecektir. Böyle bir yanlış yapılacağına ihtimal vermek istemiyorum” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Uzer, seçimin ertelenmesinin Türkiye için büyük bir sıkıntı yaratacağını söylerken, “Ekonomi bıçak sırtında. Seçimin ertelenmesi ekonomik dengeleri alt üst eder, sıkıntıyı daha da artırır. Türkiye’de kamuoyu seçimlere endekslenmiş vaziyette. Seçimin ertelenmesi yönünde alınacak bir karar ülkemizdeki siyasi ve ekonomik dengeleri tehlikeye sokar. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak biz, seçimlerin ertelenmesinin Türkiye’de çok büyük sıkıntılara sebep olacağına inanıyoruz. Küskünler hareketi de olsa, bazı partiler destek de verse Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer’in buna müsaade etmeyeceğine inanıyoruz. Seçim zamanımda yapılmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *