ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Sayın Başbakan’ yeter artık, çekilin! 

‘Sayın Başbakan’ yeter artık, çekilin! 
YAYINLAMA: 02 Mart 2021 / 14.11
GÜNCELLEME: 02 Mart 2021 / 14.11

Türkiye’de büyüğünden küçüğüne herkes aynı şeyi söylüyor: “Bülent Ecevit hem kendine hem ülkeye kötülük ediyor. Yeter artık, çekilsin.” Ama Başbakan ve çevresindekiler ısrarla bu sese kulak tıkamayı tercih ediyor. İktidara göbeğinden bağlı yaygın basında ise çekil teklifini yalnızca köşe yazarları yapabiliyor. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan büyük endişe duyduklarını belirten siyasiler, Başbakan Ecevit’e çekil teklifinde bulunuyor.

Saadet Partisi İl Başkanı İrfan Çelikaslan, ülkenin geleceği konusunda endişe içinde olduklarını ve artık işin çığırından çıktığını vurgulayarak, Ecevit’in çekilmesi gerektiğini söyledi. Hükümeti oluşturan partilerin seçim korkusu yaşadıklarını, ancak bunun hükümete zarar verdiğini kaydeden Çelikaslan, “Hükümet ortakları adeta seçim korkusu içerisinde. Olası bir seçimde büyük bir yenilgiye uğramaktan korktuklarından, biraz daha fazla kalabilmek için çırpınıyorlar. Ama onların bu tutumu, ülke insanının ekonomik, siyasal ve sosyal yaşamına olumsuz darbeler vuruyor” dedi.

Başbakanı destekleyen yazarların bile çekilmesinin faydalı olacağını yazmaya başladığı halde, Ecevit’in bunları kulak arkası etmemesi gerektiğini söyleyen İrfan Çelikaslan sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin her kesiminden insanlar Ecevit’in çekilmesi gerektiğini söylüyor. Bu talep yabana atılamaz. Biz temiz toplum, temiz siyaset diyoruz. Ecevit’e, yalnızca muhalefet partisi olarak değil, Türkiye’yi seven kişiler olarak da çekil diyoruz. Ecevit, hem kendisine, hem ülkeye zarar veriyor.”

Koalisyon hükümetinin AB’ye uyum yasalarını çıkaramayacağına inandığı takdirde derhal erken seçim kararı alması gerektiğini söyleyen CHP İl Sekreteri Çağaday Özaslan, “Hükümet ülkenin sorunlarını çözmekte yetersiz kalıyor. Ülke her gün biraz daha sıkıntıya giriyor. Ekonomi ve siyasi alandaki belirsizlik huzursuzluğa yol açıyor. İnsanlar önünü göremiyor. Hükümetin artık yapması gereken, AB’ye uyum yasalarını çıkaramayacaksa hemen erken seçim kararı alınmalı. Türkiye’ye daha fazla zarar vermemeliler” dedi.

Açıklanan asgari ücrete tepki gösteren AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan, asgari ücrete yapılanın zam değil, hükümetin halkı ile alay etmesi olduğunu belirterek, “Böyle bir zammı açıklayanlar, kendi ülke insanı karşısında utanmalıdırlar” dedi.

2002 Yılı ikinci yarısı için açıklanan 184 milyon asgari ücretin ülkemiz çalışanlarına yapılan bir hakaret olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Hükümet, halkımızla alay ediyor. Böyle beceriksiz yöneticilerden ancak bu beklenirdi” şeklinde konuştu. DİE başta olmak üzere çeşitli araştırma şirketleri ve kuramların tespit ettiği asgari geçim enirinin bile açıklanan 184 milyon liranın çok üzerinde olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ülkemi.• de yoksulluk sınırı 892 milyon, açlık sınırı 294 milyon lira. Bu gerçeklere rağmen asgari ücret 184 milyon lira” dedi.

Son günlerde petrol ürünlerine ve diğer temel gıda maddelerine,, yapılan zamlarla kıyaslandığında, asgari ücretin çok geride kaldığını belirten Erdoğan, “Beceriksiz ve başarısız hükümetin bu ülkeye son bir iyilik yapması zorunluluk halini almıştır. Bu iyilik de bir an önce erken seçim karan alarak ülkeyi bu kaostan kurtarmasıdır” diye konuştu. İşçi, emekli, çalışan ve çiftçinin hayat pahalılığı nedeniyle sinir hastası olduğunu belirten BBP İl İkinci Başkanı İhsan Kaya, Türk halkının geleneklerine ters düşen bir iktidar talihsizliğin yaşadığını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *