ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sayım işlemi 6 Eylül‘de tüm ilde yapılacak

Sayım işlemi 6 Eylül‘de tüm ilde yapılacak
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2022 / 14.43
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2022 / 14.46
Okuma-yazma bilmeyenler tespit ediliyor

Son yıllarda tüm vatandaşların okuryazar hale getirilmesi için yoğun bir çalışma dönemine girildi. Yurtta okuma Bilmeyen kimse kalmasın diye büyük çaba harcanıyor. İlimizde okuma yazma bilmeyenlerin tespiti ve kurslara tabi tutulması için çalışmalar devam ediyor. Tüm ilde altı yaş ile 45 yaş arasında okuma yazma bilmeyenlerin tespiti, küçüklerin okula kaydı, büyüklerin kurslara tabi tutulması için 6 Eylül günü sayım yapılacak.

18 Haziran 1983 günü resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren okuma yazma öğrenimini zorunlu kılan kanun gereğince ilimizde okuma yazma bilmeyenlere, okul çağındaki çocukların tespiti için çalışmalar yapılıyor. Tespit işi için tüm muhtarlar öğretmenler, ihtiyar heyeti üyeleri okul müdürleri ve ana okulu öğretmenleri görevlendirildi.

Okuma yazma bilmeyenlerin sağlıklı bir şekilde tespiti için vatandaşların görevlere yardımcı olmaları gerekiyor. Bilindiği gibi bu yıl okullarda yer bulunduğu taktirde altı yaşına giden çocukların da kayıtları yapılacak. Okullarda yer bulunmaması halinde, çocuk evde yetiştirildiği taktirde sınavla bir üst sınıfa kaydı yapılabilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *