ANASAYFA arrow right Yaşam

Savaşların bedelini çocuklar ve kadınlar ödüyor

Savaşların bedelini çocuklar ve kadınlar ödüyor
YAYINLAMA: 22 Ağustos 2021 / 20.04
GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2021 / 20.15
İlerici Kadınlar Meclisi, HDP Kadın Meclisi ve İnsan Hakları Derneği Balıklı Meydanı’nda ortak basın açıklaması yaptı

İlerici Kadınlar Meclisi üyesi Ayşe Babaoğlu, “Başta Amerika olmak üzere emperyalist sömürgeci devletlerin demokrasi ve özgürlük getireceğiz söylemiyle işgal ettikleri ülkede bugün gelinen noktada yaşanılanlar endişe vericidir ve yine her zaman olduğu gibi kadınların ve çocukların can güvenliği yok. Savaşların sonuçlarının bedellerini tecavüz, kaçırılma, zorla evlendirilme, öldürülme gibi şiddetin birçok türüne maruz kalan kadınlar ve çocuklar ödüyor” dedi.

“Günlerdir Afganistan'ın şeriatçı terör örgütü Taliban tarafından adım adım ele geçirilişine şahit oluyoruz” ifadelerini kullanan Babaoğlu, “Şu anda olanları tüm dünyanın izlemekle yetindiği Afganistan'da kadınların direndiği Talibanın eline geçmemek adına kendini öldürdükleri gelen bilgiler arasında. Fakat bu sadece bir intihar değil, eril cinayetlerdir. Kadınları eve kapatan, yanında erkek olmadan sokağa çıkmasına izin vermeyen bu barbarlığın sorumlusu emperyalist çıkarları için yıllarca ülkeyi işgal altına alan ABD'dir. Yine emperyalist çıkarları için Talibana destek veren emperyalist sömürgeci devletler de bu katliamın, bu eril cinayetlerin sorumlusudur” şeklinde konuştu.

Taliban rejimine karşı olan Afganistanlı kadınların yanındayız

Babaoğlu, “Bugün Afganistan’da kadınları ganimet olarak gören Taliban 2014’te Musul ve Şengal’e saldırarak 7 bin Kürt Ezidi kadını ganimet olarak alıkoyan, pazarlarda satan çeteci IŞİD’in kendisidir. Taliban dostu açıklamalar tamamen benzer zihniyetlerin ürünüdür. Türkiye derhal Afganistan’daki askerlerini geri çekmeli, yayılmacı politikasına ise son vermelidir. Şeriatçı terör örgütleri meşrulaştırılamaz. Kadınların ikincilleştirilmesini, hayattan koparılmasını normal kabul edenlere inat buradayız. Ayaktayız.  Bugün Gaziantep'ten sesimizi yükseltiyoruz, kadın kırımına karşı dayanışmamızı büyütüyoruz. Ve biz Türkiyeli kadınlar olarak, çığlıkları tüm dünyaya yayılan, Taliban rejimine karşı olan Afganistanlı kadınların yanındayız. Halkların, kadınların yerlerinden edilerek mültecileştirilmelerine karşı kadın dayanışmamızı büyütecek sesimizi Afganistanlı kadınlara ulaştıracağız” açıklamasını yaptı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *