ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Savaşın lafı bile esnafı ürkütüyor

Savaşın lafı bile esnafı ürkütüyor
YAYINLAMA: 25 Ağustos 2021 / 15.28
GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2021 / 15.28
ABD’nin Irak’a olası müdahalesinden Türkiye’nin büyük zarar göreceğini belirten esnaf, savaşın iş ve üretim kapasitesini olumsuz etkileyeceğini ve durgunluk yaratacağını ifade ediyor. Esnaf bu endişe ile bir ağızdan ‘Savaşa Hayır’ diye konuşuyor.

Konuyla ilgili görüşlerini Sabah’a açıklayan Ümit Gıda İşletmecisi Mustafa Erleblebici, “Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak’a yönelik operasyonu bölge ekonomimizi kötü etkiler. Bundan önceki operasyonda zarar gören tek ülke Türkiye idi. Ülkemiz asla bu savaşta yer almamalı. Amerika, Kerkük ve Musul’daki petrolü istiyor. Ben bir Türk vatandaşı ve esnafı olarak buna karşıyım. Olası bir savaş bölge ekonomimizi derinden etkiler” diye konuştu.

Hakan Kal, ise Türkiye’nin savaşın içerisinde yer almaması gerektiğini belirterek, “Körfez Krizi’nde bir koyup üç alacağız mantığıyla hareket edildi. Ancak elde avuçta bir-şey kalmadığı gibi ekonomimiz de zayıfladı. Şimdi de 10 koysak hiçbir şey alamayız. Çünkü böyle bir operasyonda ülkemizin hiçbir çıkarı yoktur, aksine zarar gören yine biz olacağız. Amerika’nın yeni dünya düzenine güç katmak ve ABD’nin Ortadoğu’da hakimiyet kurma girişiminden başka bir şey değil. Bu savaşın ülkemize getiriden çok götürüşü olacaktır. Böyle bir operasyonda halk zarar görecektir. Şu ana kadar zaten savaşın niteliği ve boyutları hakkında kimseye bir açıklama yapılmadı. Hatta savaşa karşı ülkemizde eylemler yapıldı. Yani olası ABD-Irak operasyonu hakkında kimse genel bir bilgiye sahip değil” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *