ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Savaş ve kriz esnafı bitiriyor

Savaş ve kriz esnafı bitiriyor
YAYINLAMA: 22 Eylül 2021 / 13.27
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2021 / 13.27
Irak’a saldırı halinde bundan en fazla etkilenecek sektörlerden birinin de nakliye sektörü olduğu bildirildi. Nakliyatçılar Odası Başkanı Mustafa Soysal, iş yokluğu nedeniyle esnafın çoğunun mesleği terk ettiğini, ancak savaş: olasılığı nedeniyle devam eden krizin daha da derinleştiğini kaydetti.

Körfez krizinden sonra nakliye işiyle uğraşan esnaf sayısında büyük bir azalma olduğunu belirten Soysal, şu an 200 civarında nakliyeci kaldığını, bunların da işsizlik nedeniyle mesleği terk etme noktasına geldiğini açıkladı.

Soysal, “İki yıldan bu yana iş yok, esnaf boş oturuyor. Kriz nedeniyle diğer sektörlerde üretim olmadığı için bizim işlerimiz de durgun. Zaten kamyoncunun tekeri dönerse piyasada hareketlilik, canlanma var demektir. Ama üretim yok, iş yok, herkes boş oturuyor. Şimdi bir de savaş olasılığı piyasayı tamamen kilitledi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Esnaf aylardır iş bekliyor. Savaş nedeniyle komşu ülkelere ihracat durdu. Böyle olunca üretim de durdu. İşsizlik karşısında dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Savaş çıkmadan piyasanın durduğuna dikkat çeken Soysal, “Ortada bir savaş yok, ama piyasalar tamamen kilitlendi alışveriş yok. Parası olan üretime yatırmıyor. Herkes savaşı bekliyor. Türkiye’nin bu savaşa girmesiyle birlikte ekonomi büyük yara alır” diye konuştu.

Soysal, akaryakıt zamlarının durgun seyreden piyasayı daha da çıkmaza sürüklediğini belirterek, 57. hükümet döneminde her hafta yapılan zamların esnafı büyük sıkıntılara sürüklediğini, mevcut hükümetin de akaryakıt zamlarına devam ettiğini, bu nedenle giden hükümeti aratır duruma geldiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *