ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Savaş rüzgarları esmeye başladı

Savaş rüzgarları esmeye başladı
YAYINLAMA: 15 Ekim 2020 / 15.13
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2020 / 15.13
Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in BM danetçilerini kabul etmemek konusunda geri adım atmamakta kararlı olması, bölgemizde savaş rüzgarlarının esmeye başlamasına neden oldu. Siyasi gözlemciler, ABD’nin Irak’a saldırması halinde, Saddam’ın da mutlaka Türkiye’yi hedef alacağı konusunda görüş birliğine varıyor.

ABD, terörizme karşı mücadelede olmazsa olmaz olarak değerlendirdiği Irak’a saldırı konusunda eyleme geçmek için fırsat kollarken, böyle bir savaştan en çok etkilenecek ülkenin Türkiye ve en çok etkilenecek kentin de Gaziantep olacağı biliniyor. Irak’ın Türkiye’ye saldın için en önemli gerekçelerinden biri Türkiye’deki ABD üsleri.

1990 Yılı’nda Körfez Savaşı’ndan ekonomik olarak en büyük zararı gören Gaziantep, bu kez de biyolojik ve kimyasal silah tehdidi ile karşı karşıya. Çünkü, Şaddam’ın olası bir savaşta mutlaka elindeki kimyasal ve biyolojik silahları kullanacağı tahmin ediliyor. Dünyanın tüm önemli yayın organları aralıksız şekilde ABD’nin Irak’a saldıracağından yoğun olarak söz ediyor. Batı ve Arap basınında yapılan yorumlar da, Saddam’a saldırılacağının altı çiziliyor.

ABD’nin Irak’a mutlaka saldıracağının en önemli ipucunu Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin “Saddamsız bir Irak Amerikan Politikasıdır” sözleri veriyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de kapsayan Ortadoğu gezisine çıkacak olan Cheney, bu sözleri hemen her konuşmasında vurguluyor. Tüm bu gelişmeler karşısında Türkiye’nin şu anda yapabileceği pek bir şey yok gibi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *