ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Satranç şampiyonlarına ödülleri verildi

Satranç şampiyonlarına ödülleri verildi
YAYINLAMA: 05 Şubat 2023 / 16.15
GÜNCELLEME: 05 Şubat 2023 / 16.15
Gaziantep Sağlık, Eğitim, Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı’nın, Cumhuriyet’in kuruluşunun 80. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği Satranç turnuvasında başarılı olanlar ödüllendirildi.

Küçük kızlarda Hüsne Şahan birinci, Gözde Yılmaz ikinci, Zeynep Sıla Kavsara üçüncü olurken, küçük erkeklerde İbrahim Büdeyri birinci, Samet Günay ikinci, Doğukan Bozkurt Ural da üçüncü oldu. Yıldız kızlarda Rahmet Akpolat birinci, Aynur Erbaş ikinci, Perinisa Özmut üçüncü olurken, yıldız erkeklerde Berber Özoğlu birinci, Mehmet Çağrı Gürsel ikinci, Yunuscan da üçüncü oldu. Genç ve büyük bayanlarda Didem Kazaz birinci, Duygu Barazi ikinci, Hatice Işıl Olcay üçüncü olurken, genç ve büyük erkeklerde Levent Taze birinci, Bülent Taze ikinci, İbrahim Halil Cücük üçüncü oldu.

Turnuvanın en centilmen oyuncusu Sinem Kısacık seçilirken, Simültane birinci İbrahim Melekoğlu, ikinci Salman Okan ve üçüncü Levent Kaleoğlu oldu.

Üç gün süren yarışmanın sonunda birinci olanlara 300, ikincileri 200, üçüncülere 100 milyon lira para ödülü, kupa ve başarı belgeleri verildi.

Gaziantep satranç şampiyonu ve turnuva direktörü Eyüp Balata, günümüzde anne ve babaların en önemli sorunlarından birinin çocuklarının eğitimde karşılaştığı zorluklar olduğunu söyledi.

Balata, “Bir kural vardı: ‘Başarmak için daima çok gayret etmek ve azim gerekir.’ Ben inanıyorum ki şimdi ödül alamayan yarışmacılarımız bundan sonraki turnuvalarda daha çok emek ve gayret sarf ederek bu birinciliklerden onlarda kazanacaktır. Çünkü azim her zaman başarıyı getirmiştir. Düzenlemiş olduğumuz geleneksel Cumhuriyet turnuvası ilimizde satranç sporuna önemli katkı sağladı. Bundan sonraki turnuvanın Türkiye çapında yapılmasını dilerken, tüzel ve özel kurum ve kuruluşlardan böyle turnuvaların sponsorluğunu üstlenmelerini ve satranç sporuna katkılarını esirgememelerini diliyorum” temennisinde bulundu.

Birinci gelenlerin ödülünü Türkiye Satranç Federasyonu As başkanı Ahmet Hasnedaroğlu verdi. Törende yarışmacıların yakınları da bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *