ANASAYFA arrow right Ekonomi

Satışlarımız yüzde 50 düştü düşmeye de devam ediyor

Satışlarımız yüzde 50 düştü düşmeye de devam ediyor
YAYINLAMA: 07 Nisan 2021 / 21.08
GÜNCELLEME: 07 Nisan 2021 / 21.08
Pandemi nedeniyle zor günler geçiren küçük esnaf, bu zorlu süreçten çıkmanın bir yolunu arıyor. Doların yükselmesiyle geleceklerinden endişe duymaya başlayan esnaf, kısıtlamaların yeniden başlamasıyla, zora girdi

Hafta sonunun esnafın bel kemiği olduğunu anlatan Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları ve Büyük Pasaj Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaz, “İnsanların en çok alışveriş yaptığı gün Cumartesi ve Pazar. Ayrıca çevre illerdeki turist kafileleri de genellikle hafta sonunu tercih ediyor. Ancak sokağa çıkma yasağı yüzünden esnafımıza büyük bir darbe vurdu. Çünkü satışlarımız yüzde 50 düştü, düşmeye de devam ediyor. Esnafın üzerinde bir kambur varken, bir kambur daha oluşturuldu” dedi.

Gaziantep icralık dosya sayısında ilk sırada yer alıyor

Birçok insanın Koronavirüs salgınını önemsemediğini, maske, mesafe ve hijyene dikkat etmediğini kaydeden Yaz, “Tüm dünya gibi ülkemiz de bir pandemi sınavından geçiyor. Bu sınavdan geçerken, kepenk kapatan, intihar eden ve psikolojik sorunlar yaşayanlar oluyor. Esnaf, bankadan aldığı krediler, kredi kartları ile ya da evini, arabasını satarak ayakta durma, günü kurtarma derdinde. Ancak borcunu ödemeyen esnaf çok. Gaziantep’in icralık dosya sayısında ülkede ilk sırada yer aldığını okuyoruz, duyuyoruz. Buna rağmen her gün kredi almak için bankaya başvuruyorlar. Çünkü bir çıkış yolu arıyorlar” diye konuştu.

Satışların yüzde 50 düşeceğini ve esnafın yüzde 30’unun ödemelerde sıkıntı yaşayacağını vurgulayan Yaz, kapanmaların yaşandığını, ancak yeni iş yerlerinin ise sadece kredi alabilmek için açıldığına dikkat çekti. “Bu tür insanların önüne geçilmesi, izin verilmemesi lazım. Çünkü bu gibi insanlar yüzünden gerçek mağdur olan esnaf istediği yardımı veya krediyi alamıyor. İlerleyen zamanlarda ekonominin nerelere gideceğini hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Doların hareketli olması sektörü ve piyasaları tedirgin ediyor

Doların hareketli olmasının sektörü ve piyasaları tedirgin ettiğini anlatan Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları ve Büyük Pasaj Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaz, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Tüm sektörler gibi bizlerde dolara bağlı ürünler alıyoruz. Geçen hafta 8 dolara aldığımız bir ürünü bu hafta 10 dolara alıyoruz. Sattığımız ürünlerin yerine yeni ürün alamıyoruz. Çünkü fiyat her gün değişiyor.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *