ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Satılanın yerine yenisini koyamıyoruz”

“Satılanın yerine yenisini koyamıyoruz”
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2020 / 17.23
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2020 / 17.23
Hemen her meslek grubu gibi kuyumcu esnafı da krizden yakınanlar arasında. Altın fiyatlarının sürekli artmasıyla birlikte satılanın yerine yenisini konulamadığı gibi satışların da yüzde 60 oranında düştüğü belirtiliyor.

Ekonomik krizin esnafı perişan ettiğini söyleyen kuyumcu Ergun Boztepe, altın fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100 arttığına dikkat çekti. Esnaf olarak perişan olduklarını kaydeden Boztepe, “Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 100 arttı, satışlar yüzde 60 düştü. Yaşanılan krizden dolayı altına yatırım yapanların sayısında büyük bir azalma oldu. Diğer esnafa gör yüzde 50 fazla vergi ödüyoruz, dükkan kiralarımız bin veya bin 200 mark civarında. Böylesi-ne pahalı bir ortamda ticaret yapıyoruz” dedi.

25 Yıllık esnaf olduğunun, aksi halde çoktan iflas etmiş olacağının da altını çizen Boztepe, “Piyasa çok durgun. İnsanlar geçim sıkıntısından altına yatırım yapmak bir yana, 5 yaşındaki kızının kulağındaki küpesini satıyor. İnsanların çoğu altın bozduruyor, alan yok. Bunun sonu nereye kadar gider bilemiyoruz, ama kuyumcu esnafı olarak biz zor durumdaysak diğer esnafın vay haline” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *