ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Satılan ekmekler küflü ve içi sarı çıkıyor

Satılan ekmekler küflü ve içi sarı çıkıyor
YAYINLAMA: 30 Ağustos 2020 / 17.52
GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2020 / 17.52
Fırıncılar eski ekmekleri hamura katarak yeniden ekmek yapıyor

Son haftalarda pide ekmeği yapan fırınlarda yeni bir anormallik ortaya çıktı. Özellikle Karşıyaka semtinde görülen durumun diğer fırınlarda da olduğu söylendi. Buna göre pide fırıncılar eski ekmekleri yeniden ıslatarak hamura katmakta ve pide yaparak halka satmaktadır.

Pide alan vatandaşlar aldıkları ekmeklerin küflü koktuğunu, bazılarının içinden de ekmek rengiyle ilgisi bulunmayan sarı renkte bazı maddelerin çıktığını söylüyorlar. Sarı renkli ekmeklerin küflü eski ekmeklerden olabileceği gibi içine darı unu katmakla da olabileceği ifade ediliyor. Eski ekmeklerin ıslatılarak hamura karıştırılmasıyla yapılan pidelerin çarçabuk kuruduğu ve tadının bozuk olduğu bildiriliyor.

Son günlerde zaman zaman gevşetilen ve sadece Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından yapılan baskın kontroller dışında denetimin yok olduğu, fırınların başıboş bırakıldığı iddia ediliyor.

Belediye zabıta müdürlüğü elemanlarının 24 saat kontrol yaparak fırıncılara bu çeşit fırsatların verilmemesi, denetimlerin sabahleyin erken saatlerde değil, en sıkışık bulunduğu öğle ve akşam zamanları yapılması gerektiği bildiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *