ANASAYFA arrow right Güncel

Şaşkın vaziyetteyiz, ne yapacağımızı bilmiyoruz

Şaşkın vaziyetteyiz, ne yapacağımızı bilmiyoruz
YAYINLAMA: 27 Eylül 2020 / 20.56
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2020 / 14.54
Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, sektörün ve esnafın son durumunu Sabah’a anlattı.

“Esnafımın yiyecek ekmeği yok” diyen Başkan Özcan, “Esnaf, dert küpü. Sesimiz Gaziantep il sınırları dışına çıkmıyor. Gaziantep’tekilerde derdimize derman olamıyor. Şaşkın vaziyetteyiz, ne yapacağımızı bilmiyoruz, nefesimizi kestiler. Bir an önce sesimizi duysunlar” dedi ve ekledi: “Bankaların, akrabaların ve arkadaşların kara listesine girdik.”
Zengin fakirin, tok açın halinden anlamıyor
Buruk bir sezon yaşadıklarını dile getiren Özcan, “Şu anda bin 300 servisin 5’i çalışıyordur. Okulların haftada bir veya iki gün olması bizi kurtarmaz. O nedenle bizim için eğitim-öğretim sezonu başlamadı. Esnafımız 7 aydan beri çalışmıyor, 7 ay daha çalışacağını zannetmiyorum. Esnafımın yiyecek ekmeği olmadığını söylediğimde demagoji yaptığımı düşünüyorlar. Zengin fakirin, tok açın halinden anlamıyor” diye konuştu.
Herkes padişahım çok yaşa diyor ve
üstlerine şirin görünmeye çalışıyorlar
Özcan, “Oda olarak elimizden geleni yardımı yapıyoruz, ancak şu anda odamızın geliri olmadığından bütçemiz yok. Devletten hiçbir yardım almadık. Sadece Şahinbey Belediyesi, ilçesinde oturanlara 1000 lira verirken, Büyükşehir ve Şehitkamil Belediyeleri gıda yardımında bulundu. Bir gıda kolisi veya 1000 lira ile insan nasıl yaşamını idame ettirebilir. Türkiye genelinde oda başkanları seslerini duyurmak için çabalıyor, fakat yukarıdakilerin hiçbir şeyden haberi yok. Herkes padişahım çok yaşa diyor ve üstlerine şirin görünmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
Kendi istihdamımızı kendimiz yapıyoruz
“Kendi istihdamımızı kendimiz yapıyoruz” ifadelerini kullanan Özcan, “Devlet sanayiciye, ‘İşçiyi çıkarma’ sana destek vereceğim diyor. Sanayiciye verilen destek bize de verilsin. BAĞ-KUR’um ertelenmiyor, MTV ve muayene çalışıyor. Kredi ertelendi diyorlar, ancak ertelenmedi” diye açıklamada bulundu. 
Esnafın farkında bile değiller, hepsi şov yapıyor
Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Birliğimiz, federasyonumuz ve konfederasyonumuz esnafın farkında bile değil, hepsi şov yapıyor. Üst kurumlarımızdan hiçbir şey görmedik. Sektöre el atılmazsa gelecek sezona tecrübeli servisçi bulamayacaklar. Çünkü esnaf elindeki plakayı ve arabayı satar, mesleği bırakır. O zaman acemi insanlar gelir.” Fatma Karabacak 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *