ANASAYFA arrow right Güncel

"Sasa’nın şu andaki piyasa değeri beni rahatsız ediyor"

YAYINLAMA: 30 Kasım 2022 / 14.49
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2022 / 21.24
Erdemoğlu Holding Başkanı: Sasa Polyester’in hisse fiyatı 60 liradan 180 liraya neden yükseldi, bilmiyorum

Sasa Polyester'in bağlı olduğu Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "Sasa Polyester’in hisse fiyatı 60 liradan 180 liraya neden yükseldi, bilmiyorum" dedi. Erdemoğlu, şirket hisseleri 80 liraya çıktığında satış yaptığını belirtti.

 

İbrahim Erdemoğlu, Ekonomim gazetesine konuştu. Sasa Polyester'in ralli yapan hisseleriyle ilgili konuşan "Sasa Polyester hissesinin fiyatı 80 liraya çıktığında Borsa İstanbul’da satış yaptık. Bunu da küçük yatırımcılar zarar görmesin diye yaptık. O satıştan beri herkese, 'Sasa hissesi çok yüksek, alınmaz'" diyorum.

"Piyasa değeri beni rahatsız ediyor"

Erdemoğlu, "Sasa’nın şu andaki piyasa değeri beni rahatsız ediyor" diye konuştu. Erdemoğlu, şirketin hisselerinin neden yükseldiğini bilmediğini söyledikten sonra "Sasa Polyester’in hisse fiyatı 60 liradan 180 liraya neden yükseldi, bilmiyorum. Daha önceki yatırım açıklamalarımıza yenisini eklemedik, hisse fiyatlarımızı yukarı çıkaracak bir açıklama yapmadık" ifadelerini kullandı.

İbrahim Erdemoğlu, "Hindistan, Çin yeniden kendilerine uzak olan pazarlarda rahatlayan navlun bedelleriyle Türkiye’den daha iyi fiyat tutturabilecek noktaya geldi. Hindistan’da elektriğin kilovatsaati 7.8 dolar/cent, Çin’de ise 9 cent. Bizde 22 cent. Elektrik fiyatı Çin ve Hindistan’daki üreticiler için önemli avantaj.  İşçilik maliyetindeki ucuzluk Ocak 2023’te sona erecek. Asgari ücret yükselecek çünkü. Bence asgari ücret net 10 bin lira olmalı" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *