ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şartlara göre ben de oyunumu oynarım

Şartlara göre ben de oyunumu oynarım
YAYINLAMA: 08 Kasım 2022 / 17.15
GÜNCELLEME: 08 Kasım 2022 / 17.15
Eruslu muhalifleri ateşkes püskürdü

Ahmet Uzer, Fatma Şahin ve Mehmet Sarı, il başkanı Ökkeş Eruslu’yu desteklediklerini açıkladı. Ak Parti Gaziantep il başkanı Ökkeş Eruslu beraberinde milletvekilleri Ahmet Uzer, Fatma Şahin, Mehmet Sarı ve çok sayıda partili ile Grand Otel’de bir basın toplantısı düzenleyerek, muhaliflere yanıt verdi.

İl başkanlığı seçiminin iptali için 174 imza toplayan muhalif gruba tepki gösteren Eruslu, “Güneş balçıkla sıvanmaz, bugün burada birlik ve beraberlik hareketi sergileniyor. Daha önce de belirttiğim gibi, yumuşak ve durgun dururum, ancak vuruşum çok sert olur. İl kongresi yenilenirse, şartların gereğine göre oyunumu oynayacağım” dedi.

Birlik ve beraberliğimiz midelerine oturuyor

417 oy aldığını hatırlatan Eruslu, “Kongreden sonra yönetime giremeyen bazı arkadaşlarımız kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, il kongresinin iptal edilip olağanüstü kongreye gidilmesi için çeşitli vaatlerle, kendi ihtirasları için insanlarımızın zihnini karıştırıp bir yerlere gelmek istiyorlar. Partinin zarar görmemesi için şu ana kadar hiçbir karşılık vermedim. Ancak, partimize yapılan her türlü yıpratıcı, zarar verici hareketler karşılıksız kalmayacak, şu andan sonra gereken yapılacaktır. Arkadaşlarımızın iddia ettiği gibi parti ne akraba partisi ne de şahıs partisidir. Birlik ve beraberliğimiz birilerinin midesine otursa da biz bu yola baş koyduk. Sakin duruşumuz kimseyi yanıltmasın” ifadesinde bulundu.

Eruslu‘nun yanındayız

Ülkenin temiz topluma ve siyasete ihtiyacının olduğunu belirten AKP milletvekili Ahmet Uzer de, “İl kongresi sırasında hiçbir arkadaşımızın adaylığını engelleyici tutum izlemedik. Yurt genelinde 81 ilin 76’sında kongre gerçekleştirdik. Bu illerin 35’inde tek aday, 20’sinde 2 aday, 15’inde ise 3 adayla kongreye gittik. Gaziantep’te ise ikinci bir aday çıkmadığı için tek adaylı bir kongre gerçekleşti. Parti içi disiplin içinde demokrasi işletildi. Bunun en güzel örneği de arkadaşlarımızın seçimi iptal ettirmek için uyguladıkları demokratik yolla imza toplama kampanyası. Ancak bu girişim doğru ve etik değildir. Eruslu’yu tamamen destekliyoruz ve yanındayız. Bu arkadaşlarımız beklenti içinde ise, niçin seçimlerde aday olmadılar” diyerek imza toplanmasını tasvip etmediklerini söyledi.

Hiyerarşik düzen devam ediyor

Partinin hiyerarşik düzen içinde yönetildiğini söyleyen Uzer, “Ketayun Büyükbeşe, Atilla Büyükbeşe, Rabia Büyükbeşe ve Figen Arpacıoğlu ile yakından uzaktan hiçbir ilgim yoktur. Bunların birinci derece değil, beşinci dereceden bile akrabalığını ispatlasınlar, milletvekilliğinden istifa ederim. Pakize Demiröz ise baldızım değil, eşimin teyzesinin kızıdır. İnsanları yıpratmak için çamur atmamak gerekir” dedi. Bir basın mensubu, “Beşte bir imza toplandı, şimdi ne olacak?” sorusuna Eruslu, “Parti iç tüzüğü ne diyorsa o yapılacak. Merkez karar yürütme kurulu kararını açıklayacak ve o doğrultuda olayın boyutu şekillenecek” dedi. “Tekrar aday olacak mısınız?” sorusuna ise Eruslu, “Sonuna kadar. Hem de şimdiki gibi durgun olarak değil, oyunu kurallarına göre oynayan Eruslu olarak mücadele edeceğim. Vuruşum çok sert olacak” dedi. “İmza toplama kampanyasına Ömer Abuşoğlu ve Nurettin Aktaş’ın da destek verip vermediği” sorusuna ise, Eruslu, “Bakanım ve milletvekillerim benim yanımda. Ancak, Şahinbey ilçe başkanlığına geçmişte aday olan bir arkadaşımız. Kimsenin oyununa gelmemesini öneriyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *