ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şartlar erken seçime gitmeye mecbur kılıyor

Şartlar erken seçime gitmeye mecbur kılıyor
YAYINLAMA: 10 Mart 2021 / 13.43
GÜNCELLEME: 10 Mart 2021 / 13.43
Ülkenin içinde bulunduğu çıkmazlar sonucunda iktidar ortaklarının seçim tarihini açıklamalarının kaçınılmaz olduğunu belirten Genel İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, siyasi belirsizliğin giderilmesi için erken seçimin şart olduğunu ifade etti.

Başbakan Ecevit’in 4 Mayıs’ta hastaneye yattığı günden bu yana seçim atmosferine girdiğini hatırlatan Bencan, “Dayatmalarla ülke yönetilmeye çalışıldı. Bu durumun faturası da en ağır şekilde vatandaşımıza yansıdı. Uygulanan yanlış politikalar sonucu erken seçime gitmemekte direnen iktidar ortakları, ülke insanını açlık, sefalet ve insanca olmayan şartlarda yaşamaya mahkum etti. Biz o günlerde de demokratik örgütler olarak seçim yasasında gerekli değişiklikler yapılarak erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledik. Ancak halkın içine çıkmaya yüzleri olmayan, halkın içinde bulunduğu sorunları görmeyen politikacılar, koltuk sevdaları yüzünden ve bir daha seçilememe korkusundan erken seçime gitmek istemedi. Ancak artık şartlar erken seçime gitmeyi mecbur kılıyor” şeklinde konuştu.

İktidar partilerinin artık halkın sesine kulak vererek erken seçim kararı alması gerektiğini bildiren Bencan, “Seçim ve Siyasi Partiler Yasası’ndaki gerekli değişikliklerin yapılarak seçime gidilmesi lazım. Bugün ülkenin içinde bulunduğu belirsizlik ve başbakansızlıktan kurtulmanın tek yolu erken seçimdir. Tüm siyasiler bir başbakan sorunun olduğunu bile bile hala seçim yapmama konusunda direniyorlar” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *