ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sarımsak 2 milyon

Sarımsak 2 milyon
YAYINLAMA: 23 Eylül 2022 / 14.18
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2022 / 14.18
Sarımsak piyasası durgun. Geçen yıl 3 milyona satılan sarımsak bu yıl 2 milyon TL’ye alıcı bekliyor.

Yaz kış en çok tüketilen Sebzeler arasında ilk sırayı alan sarımsak piyasası durgun. Pazara gelen Kahramanmaraş sarımsağının kilosu 2 milyon TL’den satılıyor. En kaliteli sarımsak olarak bilinen Kastamonu sarımsağının önümüzdeki günlerde çıkacağı belirtildi.

Üretim fazla olunca fiyat düştü

Gaziantep’te henüz yerli sarımsak çıkmadan pazara Kahramanmaraş’ta üretilen sarımsak gelmeye başladı. Seyyar satıcıların tezgahını süsleyen bu sarımsağın kilosu 2 milyon TL. Geçen yıl aynı sarımsağı 3 milyon TL’den sattığını söyleyen seyyar satıcı Ali görür, satışlar çok düşüş gördü. Müşteri ancak 3-4 kg alabiliyor. Geçen yıl fiyatı 3 milyon TL olmasına rağmen satışlar bundan iyiydi. İleride alıcı umuduyla bekliyoruz dedi. Bu arada fiyatlardaki düşüşün en önemli nedeninin bu yıl üretimin bol olmasından kaynaklandığı kaydedildi.

En kalitelisi Kastamonu sarımsağı

En kaliteli sarımsağın Kastamonu sarımsağı olduğunu ve henüz pazara gelmediğini söyleyen görür, kışlık sarımsak satışlarının ise mart ayına kadar devam ettiğini, ondan sonra Tazesinin çıkacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *