ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şanlıurfa’dan sonra en kalabalık sınıflar bizde 

Şanlıurfa’dan sonra en kalabalık sınıflar bizde 
YAYINLAMA: 19 Haziran 2020 / 12.34
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2020 / 12.35
Bazı okullarda sınıflar 95-110 kişiye ulaştı. Değil eğitim, nefes bile alınmıyor…

Gaziantep’in eğitimde yaşadığı sıkıntıya bir kez daha dikkat çekildi. Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından yurt çapında yapılan araştırmada, Gaziantep’in sınıflardaki öğrenci yoğunluğu bakımından Türkiye’de ikinci sırada olduğu belirlendi. Eğitim Sen Mali Sekreteri Necmi Keremoğlu, özellikle kenar semtlerdeki sınıflarda 110 kişiye kadar öğrenci bulunduğuna, bu şartlarda eğitim verilmesinin olanaksız olduğuna dikkat çekti.

Yeni eğitim ve öğretim dönemine başlayalı 40 gün olmasına rağmen, halen boş geçen derslerin ayrı bir sorun oluşturduğunu ifade eden Keremoğlu, “Bir yandan sınıflar tıka basa dolu. Öğretmenin hareket alanı daralmış, öğrenci öğretmen birbiri ile anlaşamıyor. Sınıflar 100-110 kişilik. Böyle bir ortamda nasıl sağlıklı eğitim verilebilir? Eğitim adeta Allah’a havale edilmiş. Bu şartlarda öğrenci kendini nasıl yetiştirebilecek, öğretmen nasıl ders verecek? Yetkililer bu sorunlara kulak tıkamak yerine çözümler üretmek zorunda.

Devlet artık eğiteme yeterli kaynağı ayırmalı. Bir yandan ihtiyaç oranında okul yapmadığı gibi okul yaptırmak isteyen hayırseverlerin önüne engeller çıkarılıyor. Bürokratik işlemler azaltılmalı. Öğrenci sayısı sürekli artıyor, okul sayısında fazla bir değişiklik yok, elbette bunun sonucunda bir tıkanma olacak” dedi.

Özellikle kenar semtlerdeki okullarda sınıfların çok kalabalık olduğunu söyleyen Keremoğlu, bir sırada 3-4 öğrencinin yan yana oturduğunu belirterek, bunun en somut örneklerinin Hatice Karslıgil, Latife Özmimar ve Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim okullarında görülebileceğini, buralarda birinci sınıfların mevcudunun 95’den az olmadığını ve 110’a kadar çıktığını hatırlattı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *