ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanko okulu öğrencilerinden anlamlı bağış

Sanko okulu öğrencilerinden anlamlı bağış
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2022 / 13.22
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2022 / 13.22
Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu ve Özel Sanko Okulları Müdürü Murat Köylüoğlu ile birlikte Vali Lütfullah Bilgin’i makamında ziyaret ederek resim sergisi, mum satışı ve korku tünelinden elde edilen geliri sokak çocukları ve depremzedeler için kullanılmak üzere takdim etti.

Sokak çocuklarına 3 milyar depremzedelere 2 milyar

Özel Sanko okullarının düzenlediği resim sergisinden elde edilen 2 milyar TL, Bingöl depreminde yıkılan yatılı bölge okulunda zarar gören öğrencilere iletilmek için, öğrenciler tarafından yapılarak satışa sunulanlardan elde edilen 3 milyar TL’de Bizim Çocuklarımız Vakfı’na iletilmek üzere Vali Bilgin’e takdim edildi.

Vali Bilgin, Türk milleti kadar toplumsal dayanışması güçlü ikinci bir millet daha olmadığını, “Bingöl depreminin yaşandığı gün yardım konvoyların yola çıktığını belirterek, çok büyük depremler, felaketler yaşadık. Milletimiz üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmiştir” dedi. Elde edilen gelirin bir kısmını Sokak çocukları için harcanacak olmasını çok yerinde bir karar olduğunu belirten Vali Bilgin, Sokak çocukları çok ciddi bir problem. Bir yerde halk eğitim merkezi müdürlüğünün açtığı bir sergiye katıldım. Orada on yaşlarında ayağında ayakkabı bile olmayan bir çocuk bir şeyler satmaya çalışıyordu. Hemen bir ekip görevlendirerek çocuğun giydirilmesini sağladık. Üstelik okul çağında bir çocuk. Gelecek yılda okula gönderilecek. Ama bu sadece bir tanesi, daha bunun gibi binlercesi var” diyerek, bu konuda önlem alınmadığı taktirde ekonomik gücün rahatlığının yaşamayacağını hatırlattı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *