ANASAYFA arrow right Eğitim

SANKO Okulları, yüzde 50 indirim uygulayacak

SANKO Okulları, yüzde 50 indirim uygulayacak
YAYINLAMA: 16 Ağustos 2020 / 17.57
GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2020 / 17.57
SANKO Okulları, koronavirüs (Covid19) salgını tedbirleri kapsamında öğretimin uzaktan devam edeceği günler için yüzde 50 indirim uygulayacak.

SANKO Okulları’ndan velilere gönderilen duyuruda, 2020- 2021 eğitim öğretim yılında öğretimin uzaktan öğretim yöntemiyle devam ettiği günler için okul gün birim ücretinin yüzde 50 indirimli hesaplanacağını bildirdi.

Duyuruda; önceliğin her zaman öğrencilerin sağlığı, güvenliği ve nitelikli eğitim olduğu vurgulanarak, “Bu amaç doğrultusunda okulumuz her zaman öğrencileri ve velilerinin yanında yer almıştır” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2020- 2021 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamasının ardından SANKO Okulları’nın aldığı karara değinilen duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“2020- 2021 öğretim yılının bir bölümünün uzaktan eğitim yöntemiyle devam etme olasılığı dikkate alınarak, eğitim öğretim ücretlerimiz yeniden hesaplanmıştır. Öğretimin uzaktan öğretim yöntemiyle gerçekleştirileceği günler için okul gün birim ücreti yüzde 50 indirimli hesaplanacaktır.

Uzaktan öğretim uygulamaları nedeniyle gerçekleştirilecek indirim tutarı Eylül ayından itibaren her ay sonunda faturalara yansıtılacak ve velilerimize iade edilecektir. Yüzde 50 indirimli okul gün birim ücreti; öğrenci sözleşmesinde imza altına alınan eğitim ücreti üzerinden, okulun uzaktan eğitim verdiği gün sayısı dikkate alınarak yapılacaktır.”

Okulda yüz yüze eğitim verildiği dönemde çocuklarının okula gitmesini istemeyen velilerin de olabileceğine işaret edilen açıklamada, uzaktan eğitim verilecek günler için hesaplanacak yüzde 50 indirimli okul gün birim ücreti uygulamasının bu durumda geçerli olmayacağının altını çizildi.

SANKO Okulları’nda uygulanacak 2020- 2021 eğitim öğretim yılı takvimine ilişkin duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Okulumuz; Milli Eğitim Bakanlığı’nın alabileceği olası bütün karar ve senaryolar için hazırlıklarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir. İlettiğimiz kararlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı olası açıklamalar ve ülke genelinde alacağı kararlar çerçevesinde geliştirilerek güncellenecektir.”

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *