ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanko Bingöle 1,5 trilyon verdi

Sanko Bingöle 1,5 trilyon verdi
YAYINLAMA: 13 Ocak 2022 / 16.34
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2022 / 16.50
Gaziantep’in başını kaldırdı…

Marmara depreminde 2.3 milyon dolar bağışta bulunan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, dün de Bingöl depreminin yaralarının sarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a 1 milyon dolarlık çek verdi. Başbakan Erdoğan, Sanko’nun bağışının anlamlı olduğunu belirtip, örnek alınmasını istedi.

Milletimize karşı sorumluluğumuz

Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin, içişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sağlık Bakanı Recep Akdağ, bayındırlık ve iskan Bakanı Zeki Ergezen, Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Anakent belediye başkanı Celal Doğan, Gaziantep Sanayi odası başkanı Nejat Koçer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gaziantep milletvekillerinin de hazır bulunduğu kabul de Konukoğlu, Marmara depreminde olduğu gibi milleti olan sorumluluğu yerine getirdiklerini söyledi ve bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını dilediğinde bulundu.

Türk hava yolları seferleri ve çevre yolu için söz alındı

Başbakan Erdoğan, Gaziantep heyetinin Gaziantep-Ankara uçak seferlerinin yeniden başlatılması yönündeki talebi üzerine, Türk Hava Yolları genel müdürü Abdurrahman Gündoğdu‘ya sorunun çözülmesi emrini verirken, otoyolu Gaziantep Çevre yolu bağlantısının tamamlanması için de bayındırlık ve iskan Bakanı Zeki Ergezen‘e talimat verdi.

Ulaşım sıkıntısının bahanesi olamaz

Başbakan Erdoğan, kalkınmasını başarmış illerin tüm ulaşım sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirterek, böylece bu yörelerin üretimi diğer illere kamçılamalı. Gaziantep’te bir sıkıntı olmasının hiçbir gerekçesi ve hiçbir bahanesi olamaz. Sorunlarınızı en kısa sürede çözeceğiz diye söz verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *