ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sani Konukoğlu Tıp Merkezi on yıllık bir emeğin ürünü

Sani Konukoğlu Tıp Merkezi on yıllık bir emeğin ürünü
YAYINLAMA: 19 Ekim 2022 / 14.11
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2022 / 14.11
Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nin kuruluşunun yedinci yılı nedeniyle bir kokteyl düzenlendi.

Kokteylin ardından İstanbul Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Erkut Attar, kök hücre ve genler konusunda katılımcılara konferans verdi.

Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nde düzenlenen kokteyle Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, Adil Sani Konukoğlu, hastane personeli ve davetliler katıldı.

Bölge illerine de hizmet veriyor

Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nin yedinci yılı doldurmasından dolayı hazırlanan yaş pastayı, Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nin en eski ve en yeni personeli kesti. Tıp merkezinin özelliği ve gayretli çalışmalarla bugünlere geldiğini belirten Genel Müdür Asım Güzelbey, “Sani Konukoğlu Tıp Merkezi on yıllık bir çalışmanın ürünüdür. Bugünkü seviyeye kolay gelmedik. Sani Konukoğlu ve Abdülkadir Konukoğlu‘nun hep desteğini gördük. Özverili çalışmanın sonucunda yalnız Gaziantep’e değil, bölgelerine de hizmet veren bir kurum olduk. Bu hizmet  her geçen gün genişleyecektir” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan da, “Zamanında bu yatırımın yapılmasına karşı çıkanların bu hastaneye alınmaması lazım” dedi.

Kök hücre sadece ilikte ve göbek kordonunda bulunuyor

Kokteylin ardından İstanbul Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Erkut Attar, son yıllarda pek çok önemli hastalığın tedavisinde kullanılan kök hücre ve genler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. “Kök hücre vücuttaki bütün hücrelerin temelidir” diyen Erkut, “Hemen her hücre kök hücrenin gelişerek başka bir hücre haline gelmesi sonucu meydana gelir. Kök hücre, kanın, organların oluşumundan, sinir hücreleri ve bağışıklık sisteminin kurulmasına kadar önemli görevler üstlenir. Laboratuvar ortamında, kök hücrelerle organ yetiştirilebilmektedir. Kök hücre vücutta sadece ilikte ve göbek kordonundaki kanda bulunur. Doğumdan hemen sonra, göbek kordonunun iki ucundan mandal takılır. Göbek kordonu kesilir. Kordonun içindeki kan, doktorunuz tarafından özel olarak sağlanan kitle aktarılır. Bu yöntem, bebek ve anneye acı vermez, risk taşımaz” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *