ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sani Konukoğlu Tıp Merkezi 7. yılı kutluyor

Sani Konukoğlu Tıp Merkezi 7. yılı kutluyor
YAYINLAMA: 09 Ekim 2022 / 17.33
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2022 / 17.33
Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nin, 7. hizmet yılı nedeniyle bir takım etkinlikler düzenleneceği açıklandı.

Yedi yıldır doğru, hızlı ve emin adımlarla yürüdüklerini ifade eden Sani Konukoğlu tıp merkezi Genel müdürü Asım Güzelbey, “Sani Konukoğlu Tıp Merkezi olarak sağlıkta, yedi yıllık bir hizmet sürecinin ardından sekizinci yıla doğru hızlı, emin adımlarla ilerlemekdeyiz.12 Ağustos 1996’da dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hizmete açtı hastanemizin kuruluş yıldönümünü kutlamak için bilimsel ve sosyal etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

12 Ağustos‘ta Sani Konukoğlu Tıp Merkezinde Gaziantep il protokolünün ve tüm hastane Kokteylini ardından İstanbul Üniversitesi kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı Öğretim Üyesi doçent doktor Erkut Attar, son yıllarda bir çok önemli hastalığı tedavisinde kullanılan kök hücre ve genler konusunda sonunda bulunacaktır” diye konuştu.

Kök hücre konusunda açıklama yapan Güzelbey, “Kök hücre ve vücuttaki bütün hücrelerin temelidir. Hemen her hücre, kök hücrenin gelişerek başka bir hücre haline gelmesi sonucu meydana gelir. Kök hücre kanın, organların oluşumundan, sinir hücreleri ve bağışıklık sisteminin kurulmasına kadar önemli görevler üstlenir. Laboratuvar ortamındaki hücrelere organ yetiştire bilmektedir. Hücre vücutta sadece ilikle ve göbek kordonundaki kanda bulunur. Doğumdan hemen sonra, göbek kordonun iki ucuna mandal takılır. Göbek kordonu kesilir. Kordonun içindeki kan, doktorunuz tarafından NECBB tarafından özel olarak sağlanan kitle aktarılır. Bu yöntem, bebek ve anneye acı vermez, risk taşımaz” şeklinde açıklama yaptı.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *