ANASAYFA arrow right Siyaset

'Sandık görevlileri bugünden belirlendi'

'Sandık görevlileri bugünden belirlendi'
YAYINLAMA: 22 Ekim 2021 / 15.36
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2021 / 15.36
Türkiye’nin içinde bulunduğu krizi aşmasının yolunun erken seçim olduğu belirtilen CHP MYK raporunda, sandıkların yüzde 25’inde de yedek görevlendirmeler yapıldığı belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, sandık görevlilerinin büyük bir kısmının bugünden belirlendiğini kaydederek, sandık görevlilerinin seçim günü çeşitli nedenlerden dolayı görev başında olamaması ihtimaline karşılık da sandıkların yüzde 25’inde yedek görevlendirmeler yapıldığını bildirdi.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Raporu’nda, Türkiye’nin içinde bulunduğu krizi aşmasının yolunun erken seçim olduğu belirtilerek, sandık görevlilerinin şimdiden belirlendiğini bildirdi. Salıcı’nın parti değerlendirmelerinde ayrıca sahadaki çalışmalara da yer verildi.

Salıcı’nın rapordaki değerlendirmelerinin başlıklar halinde şöyle olduğu aktarıldı:

“Türkiye’nin istikrarı, huzuru ve içerisinde bulunduğu krizi aşması için erken seçim ihtiyacı acildir. Tüm örgütleriyle sahada olan Cumhuriyet Halk Partisi, sandık görevlilerinin büyük bir kısmını bugünden belirlemiş durumdadır.”

“Bir önceki genel seçimde YSK tarafından belirlenen ve oy kullanma işlemi gerçekleştirilen 180 bin sandığın yüzde 90’dan fazlasında üyelerimiz asil olarak görevlendirilmiş, asil görevlilerin seçim günü çeşitli nedenlerden dolayı görev başında olamaması ihtimaline karşılık, sandıkların yüzde 25’inde de yedek görevlendirmeler yapılmış durumdadır.”

“İl başkanlarımızdan gelen saha çalışması talepleri ve programları genel başkan yardımcılığımız tarafından hassasiyetle incelenmeye devam etmektedir. Görevlendirmeler sonucu oluşan heyette yer alan milletvekilleri, Parti Meclisi ve YDK üyeleri gittikleri illerde en az iki gün kalarak sahada vatandaş ile bire bir temas etmektedir.”

“Toplam 24 ilden oluşan Doğu Masası çalışma illerinin 23’ünde PM üyeleri, YDK üyeleri ve milletvekillerinden oluşan altı ekip oluşturulmuştur. Diyarbakır ilinde yürütülecek çalışmalar Genel Merkez uhdesine bırakılmıştır. Doğu Masası kapsamına giren illerden, Genel Başkanlığımıza gelen ve özel kalem müdürlüğümüzce Doğu Masası koordinatörlüğümüze iletilen talepler değerlendirilip bu değerlendirmelerin sonucu özel kalem müdürlüğümüze yazılı olarak iletilmiştir.”

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *