ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayinin geleceği tehlikede

Sanayinin geleceği tehlikede
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2020 / 18.59
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2020 / 18.59

Küçük olsun benim olsun mantığı yanlış!

 

Ekonomik krizin, belli sektörlerde yoğunlaşan Gaziantep sanayisini daha çok etkilediğini ifade eden ve bu şekilde sanayinin geleceğinin tehlikede olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, “Şirketler birleşmeli, başka çıkış yolları yok” diye konuştu.

Gaziantep sanayisinin kendi geleceğini kendisinin tayin edeceğini vurgulayan Doğan, “Sanayinin çoğu hemen hemen aynı iş kolunda üretim yapıyor ve faaliyet gösteriyor. Bu da zaman içerisinde firmaları iş sıkıntısına sokar. Farklı iş kollarına açılmak yerine aynı işi yapıyorlar. Üstelik daha güçlü bir sermaye olması yerine, herkes ayrı ayrı hem de aynı işi yapmakta ısrar ediyor. Küçük olsun benim olsun mantığı çok yanlış. Bu mantık çağdaş dünya görüşü ile bağdaşmıyor. Bu nedenle böyle kriz ortamlarında firmalar çok daha fazla zorlanıyor. ’ Ben, Gaziantep sanayisinin geleceğini tehlikeli görüyorum. Firmalar bu krizden çıkmak istiyorsa kesinlikle birleşmeliler” dedi. Doğan, teknolojinin hızla geliştiğini ve bunun etkisinin her alanda görüldüğünü söyledi.

Teknolojinin hızla geliştiğini ve bunun etkisinin her alanda görüldüğünü söyleyen Doğan “Büyük sermaye geliyor. Bugün marketler dünyadaki globalleşmenin en güzel örneğidir. Küçük esnaf böyle dev şirketler karşısında birleşmek zorunda. Yoksa ayakta kalamaz. Bana marketleri şehrin içine sokmayın diyorlar. Dünyada bir globalleşme var, buna siz karşı duramazsınız ki. O zaman siz de buna karşı güçlenmelisiniz, bunun için de birleşmek gerek. Başka alternatif yok " dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *