ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayileşmenin ağır faturası çevreye çıkıyor

Sanayileşmenin ağır faturası çevreye çıkıyor
YAYINLAMA: 16 Mart 2023 / 11.37
GÜNCELLEME: 16 Mart 2023 / 11.37
1 Ton balık kimyasal atıklardan zehirlendi

Nizip Hancağız Baraj Gölü’nde yaklaşık 1 ton balığın kimyasal atıklardan zehirlendiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Hancağız Köyü yakınındaki Hancağız Baraj Gölünde, suların azalması ve kimyasal atıklar nedeniyle balıklar zehirlendi. Su yüzeyine çıkan balıklar, Gaziantep DSİ İl Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak imha edildi.

Nizip Kaymakamı Mustafa Canarslan, Nizip Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Rıza Ya- - şar ile Nizip Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Halil Başer, baraj gölünde incelemelerde bulundu.

Nizip Kaymakamı Canarslan, baraj gölündeki su seviyesinin, yağışların az olması nedeniyle normalin altına düştüğünü, buna bağlı olarak da göle atılan kimyasal atıkların balıkları etkilediğini ve 1 ton civarındaki balığın, toplu olarak zehirlendiğini belirtti.

45 Metre derinleştiğinde olan gölde, su seviyesinin 20 metreye kadar düşmesi normal kabul ediliyor. Ancak, bölgede yağışların gecikmesi sonucu, halen göldeki su seviyesi 3-4 metre civarında. Su seviyesinin aşırı düşmesi, balıkların oksijen siz kalmasına da neden oluyor.

Hancağız Barajında, 3 yıl önce de su seviyesinin aşırı düşmesi ve kimyasal atıklar yüzünden, çok sayıda balık zehirlendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *