ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayici, siyasilere göre daha özverili..

Sanayici, siyasilere göre daha özverili..
YAYINLAMA: 10 Şubat 2021 / 13.41
GÜNCELLEME: 10 Şubat 2021 / 13.41
Ülke olarak ekonomik ve siyasal alanda zor bir dönemden geçildiğini ifade eden sanayiciler, bir takım eksikliklere rağmen önemli yapısal değişimlerin gerçekleştirildiğini belirtiyor.

Reel sektöre kaynak sağlanması konusunda gerekli düzenlemelerin kısa sürede yapılması gerektiğini söyleyen Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekici, “Ekonomik alanda önemli mesafeler katledildi. Sanayiciler zoru başarıyor. Ancak tüm bunları siyaset için söylemek oldukça zor. Her doğan gün yeni gelişmelere sahne oluyor.

Siyasal alanda iyi şeyler yapalım derken, bunlar ekonomiye zarar vermemeli. Yaptığımız birkaç iyi şeyin sonucunu, eksik yapılan veya hiç yapılmayan bir şey hemen alıp götürüyor. Oysa onları yapmak için nice emekler verildi. Türkiye geçmişte bunların faturasını ağır ödedi. Ama ödenen bedeller bir anda silinip gitmemeli. Ekonomiyi buraya getirebilmek için bir yıla aşkın süre kaybettik. İnsanlarımız işsiz kaldı, fabrikalar üretemez hale geldi. Tam bir istikrar yakalanmamış olmasına rağmen bugünlere gelebildik” dedi.

Sanayicilerin, siyasilere oranla daha hassas davrandıklarına ve özverili çalıştıklarına dikkat çeken Ekici, ”Reel sektör olarak, zor koşullarda iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Üretimin önündeki engellere rağmen üreterek krizi aşıyoruz. Suriye ile olan ilişkiler gerek Gaziantep, gerekse Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyor. Bu tür organizasyonların sayısını ileride artırmalıyız.

Tüm bunları daha güçlü bir ekonomi ve Türkiye için yapıyoruz. Sorumluluk sahibi olan herkes bunu yapmalıdır. Sanayicinin gösterdiği çabaları siyasilerde göstermelidir. Her alanda istikan yakalamak zorundayız. Bu orunlar bizlerin sorunudur ve bunları yine bizler aşacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *