ANASAYFA arrow right Güncel

Sanayici şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak

Sanayici şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak
YAYINLAMA: 25 Kasım 2020 / 20.52
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2020 / 20.52
Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) işbirliğinde Gaziantep’te kurulması planlanan ısıl işlem merkezi ile ilgili danışman firmaların temsilcileriyle görüşülüyor

Makine-metal sektöründe Gaziantep ve bölge illeri için kurulacak merkezin kritik öneme sahip olduğunu dile getiren GSO Başkanı Adnan Ünverdi, “Merkezin kurulmasıyla şehrimizde ve bölgemizde makine-metal sektöründe üretim gerçekleştiren firmalarımız daha nitelikli ürünler üretebilecek. Kurulması planlanan tesisin fizibilite çalışmaları devam ediyor. Bugün de birlikte çalıştığımız firmaların uzmanları ile bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunduk” dedi.

Isıl işlem merkezinin firmalara zaman kazandırması açısından da çok yararlı olacağına vurgu yapan Ünverdi, “Üretim şehri Gaziantep her koşulda ara vermeden çalışmaya devam ediyor. Bu süreçte firmalarımızın ihtiyaç duyduğu test hizmetlerini GSO bünyesinde kurulacak laboratuvar sayesinde Gaziantep’te vereceğiz. Isıl işlem merkezi ile sanayicilerimiz şehir dışına gitmek zorunda kalmayacaklar” diye konuştu.

Gaziantep’in çok geniş bir üretim ağı olduğuna dikkati çeken Ünverdi, “Bu üretim yelpazesine savunma sanayi ve medikal sektörü gibi iki önemli sektörü de ekleyerek daha da güçlü hale gelmek istiyoruz. Bunu sağlamak için de makine, metal laboratuvarı ve ısıl işlem merkezinin hayata geçmesi büyük önem arz ediyor. İnşallah çalışmaları tamamlayıp bu merkezi kentimize ve ülkemize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *