ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayici hükümeti yeterli bulmadı...

Sanayici hükümeti yeterli bulmadı...
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2022 / 14.08
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2022 / 14.08
Hükümetin geçen 100 gün içerisinde üretim ve istihdama dönük uygulamalarının yeterli olmadığını söyleyen sanayiciler, sürekli gündem değişikliklerinin ekonomiye olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. İş güvencesi yasasının yürürlüğe girmesinin de istihdam bu olumsuz yönde etkileyeceği açıklandı.

Vaat edilenler yerine getirilmiyor

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Batallı ,tek başına iktidara gelen AK Parti'den başında çok ümitli olduklarını, ancak geçen sürenin bu güveni sarstığını belirterek, vaat edilenlerin yerine getirilmediğini açıkladı.

Söylemleri ile eylemler birbirini tutulmalı

Bir yandan mevcut vergiler yüksek olduğu için bunların oranlarının düşüreceğini vaat edildiğini, öteki yandan ek vergiler ile halka yeni bir yük getirdiğini söyleyen Batallı, “Söylemleri ile eylemleri birbirini tutmalı. Aksi takdirde güven kaybeder, piyasalarda sıkıntı yaratır. Bırakın ek vergi insanlar hazır ki vergisini bile ödeyemiyor. Evet bütçede delik büyük ama bunun çözümü vergiyi verene daha da yüklenmek olmamalı. Kayıt dışı kimseye karışmıyor. Diğer yandan özellikle akaryakıtta peş peşe gelen zamlar perişan ediyor. Piyasalar durgun, alan satan yok, herkes savaşın sonucunun ne olacağını bekliyor ve ona göre kendini yönlendirecek” dedi.

Hükümet vaat ettiklerini yapamadı

Başkan Cahit Erbağcı, hükümetin iş başına gelmeden önce belli vaatleri olduğunu, ancak bunları yerine getirmediğini söyleyerek, “Hükümet iş başına geldiğinden bu yana vaat ettiklerini yapmadı. Bunun yanında Kıbrıs sorunu, Irak meselesi hükümetin çalışmalarını olumsuz etkiledi. Örneğin Irak savaşına seyirci kalınmaz” dedi.

Ek vergiyi seve seve veririm

AK parti iktidara geldiğinden bu yana istihdam ve üretime dönük hiçbir icraatı olmadığını da hatırlatan Cahit Erbağcı, bu arada önümüzdeki günlerde yapılacak Siirt seçiminden sonra yeni hükümetin kurulacağını belirterek, bunun da belli bir zaman alacağını söyledi. “Fakat Irak konusunda hükümet gayet istikrarlı bir politika izliyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *