ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

'Sanayi ve ticaret merkezi olmak bir kent için yeterli değil'

'Sanayi ve ticaret merkezi olmak bir kent için yeterli değil'
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 12.54
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 12.54

Gaziantep’in turizm merkezi olabilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını açıklayan Turizm Bakanı Mustafa Taşar, geleceğin sektörü turizmde Gaziantep’in hak ettiği noktaya geleceğini ifade etti.

Turizm sektörünün istihdam alanında çok önemli avantajlara sahip olduğunu hatırlatırken, sektörün fakirlikle mücadele eden bir sektör olduğunu, özellikle ekonomik gelişme ve refahı paylaşarak tabana yayma noktasında önemli olduğunu belirtti. Taşar, bir Alman film şirketinin yöreyi tanıtmak amacıyla filmi hazırladığını, filmin önümüzdeki aylarda Almanya’daki televizyonlarda yayınlanacağına bildirdi.

Almanya, Japonya ve Rusya’da iki haftayı aşkın bir süre incelemelerde bulunan Taşar, dün sabah bir basın toplantısı düzenledi. Gaziantep’e gönderdiği iki müşavirin kamu kurum ve kuruluşlarıyla parti teşkilatlarının sorun ve taleplerini tespit ettirdiğini söyleyen Taşar, “Çalışmalar bana rapor edildi. Bunları ayrı ayrı inceleyip varsa ilgili Bakanlıklarla da görüşerek çözüme kavuşturacağım ve daha fazla ödenekle desteklenmesini sağlayacağım. Bana iletilen hiçbir sorun ve talep tozlu dosyalarda kalmadı, raflarda saklanmadı. Mutlaka çözüme kavuşturuldu ve cevabı ilgilisine ulaştırıldı. Gaziantep’in geleceği için, geleceğin sektörü turizmin gerektirdiği hizmetleri de Gaziantep’e taşıyoruz. Çünkü sanayi ve ticaret merkezi olmak bir kent için yeterli değil. Kentlerin tarih içerisinde oluşturduğu sosyal, kültürel ve medeniyete ait birikimi varsa bunların değerlendirilmesi ve yeni gelir sahaları olarak kazanılması şart” diye konuştu.

Turizm sektörünün fakirlikle mücadele eden bir sektör olduğunu, bu nedenle iş bulmada avantajsız kesimler olarak değerlendirilen kadın ve gençler için sektörün önemli olduğunu belirten Taşar, özellikle refah paylaşımının tabana yayılmasında turizm sektörün büyük rol oynadığını, turizmden Gaziantep’in hak ettiği payı alacağını bildirdi. Taşar, “Bu zenginliği harekete geçirmek için sanayi kenti olan Gaziantep’i şimdi de turizm kenti yapma çabası içerisindeyiz. Zeugma ve Rum Kale’de gerekli düzenleme yapılabilmesi için ayrı ayrı yetkili Bakanlık elemanları bir araya gelip imar planına uygun, kafeterya, büfe gibi yatıranlar yapılacak, izne gerek olmayanlara ise derhal başlanılacak. Ulaşımın su yolu ile yapılması, içme suyu sorunu çözümlenecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *