ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayi sektöründe kadın işçinin adı yok

Sanayi sektöründe kadın işçinin adı yok
YAYINLAMA: 23 Ekim 2020 / 17.50
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2020 / 17.50

Sanayi sektöründe kadın işçi sayısının çok düşük olduğu ifade edilirken, “Yöre insanı kadınların sanayi sektöründe çalışmasına olumlu bakmıyor. Bu çok yanlış bir anlayış. Artık kadının özellikle bugünkü koşullarda aile ekonomisine katkı sunması zorunlu olmuştur” denildi.

OSB Başkanı Akif Ekici Organize Sanayi Bölgesi’nde 55 bin işçi çalıştığını, bunun sadece 3 bininin kadın olduğunu bildirdi. OSB Başkanı Akif Ekici, “Kadınların çalışabileceği çok iş kolumuz var, ama ilgi yok. Evde oturup kocasının getireceği parayı bekliyor. Belki çalışmak isteyen de vardır, ama aile yapısı gereği çalışamıyorlar. Aslında şu dönemde aile ekonomisine erkek ve kadın birlikte katkı sunmak zorunda. Yoksa 160 milyon lirayla ev geçindirmek imkansız. Ama buna rağmen kadınların çalışmasına izin verilmiyor, bu mantığa anlam veremiyoruz. Tutuculukların bir kenara bırakılması gerek. Bu durum ailedeki yaşam standardını da olumsuz etkiliyor. Bazıları evde el işi yaparak veya fıstık kırarak aile bütçesine katkı sunuyor.Çoğu yalnızca ev işi yapıyor” dedi.

Öte yandan krizden dolayı çoğu işyerinin kapasiteyi düşürdüğü bir çok işçinin işsiz kaldığını hatırlatan Ekici, “Şu an piyasada bir iş sıkıntısı var. Erkeklerin iş bulamadığı bir dönemde kadınların ış bulması zatan imkansız, ama diğer zamanlarda da kadınlarında iş bulma imkanı var. Örneğin ev tekstili gibi bazı iş kolunda kadın işçi sayısı fazla. Bu diğer gıda gibi sektöründe yine kadınlar için uygun çalışma ortamları mevcut” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *