ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanata ilgi yok

Sanata ilgi yok
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2022 / 15.50
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2022 / 15.50
Gaziantep amatör fotoğraf sanatçıları derneği tarafından düzenlenen slayt gösterisi, fotoğraf sergileri ve Antep yemekleri konulu etkinlikler sürüyor. GASFAD Üyeleri, İzmir fotoğraf günlerine üç ayrı slayt gösterisiyle katılırken, Gaziantep’te sanata ilgi olmadığından yakındı.

Belediyeler bu konuya el atmalı

GASFAD Derneği Başkanı Hasan Yelken, derneğin halen 40 üyesi bulunduğunu, fotoğrafçılıkla ilgilenen herkesin derneğe üye olabileceğini belirterek, Gaziantep’te sanata ilginin çok yetersiz olduğunu, böyle bir kentte sergi salonu veya kültür merkezi olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti. Belediyelerin bu konuya el atması gerektiğini ifade eden Yelken, “Belediyeler kitle sayısını düşünüyor, ama insanların, ruh sağlığını düşündükleri yok. Bunun için gereken gayreti, özveriyi göstermiyorlar” dedi.

Gaziantep amatör fotoğraf sanatçıları

her akşam etkinlik düzenliyor

Gaziantep amatör fotoğraf sanatçıları derneği olarak her hafta cuma günleri saat 6:30’da Çınarlı Parkı içerisinde aralıksız olarak slayt gösterisi, fotoğraf sergisi ve Antep yemekleri konulu etkinlikler düzenlediklerini belirten Hasan Yelken, bunlardan bazılarını şöyle açıkladı: 25 Nisan cuma günü Prof. Dr. Ergün dülger Antep yemeklerini tanıtıyor, 9 Mayıs’ta diyetisyen Hakan Yelken Urfa konulu gösteri, 23 Mayıs’ta Dr. Temur Görgülü slayt, 30 Mayıs’ta yine dr. Halil Boyunsuz slayt etkinlikleri olduğunu belirtti.

Dernek üyeleri için gezi düzenleniyor

24-25 tarihlerinde Konya Karapınar Gölü Taşkale Derneği üyelerine açık olarak fotoğraf gezi düzenleyeceklerini söyleyen Hasan Yelken, Nisan ayı başında 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğraf bölümünün düzenlediği 2. İzmir Fotoğraf Günleri’ni Gaziantep amatör fotoğraf sanatçıları olarak katıldıklarını açıkladı. Balçova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerine katılımı ile karma fotoğraf sergisi açtıklarını kaydeden Yelken, “2. İzmir fotoğraf günlerinde bana ait üç tane slayt gösterisinde bulundum. Bunlar Aladağlar, Fırat konularını içeriyordu. Hikmet Avcı ise bir daha isimli gösteri sundu. Çok faydalı oldu” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *