ANASAYFA arrow right Yaşam

Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans öğrencileri, sergi düzenledi

Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans öğrencileri, sergi düzenledi
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2022 / 17.00
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2022 / 17.00
Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans öğrencileri tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanında karma sergi düzenlendi.

Sergiye; GAÜN yüksek lisans öğrencilerinden Figen Köse, Altınay Sayar, Dilara Nur Atalan, Ayşe Kılınç ve İlknur Terlemez eserleriyle katıldı.

Açılışı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cevat Atalay, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen sergide, moda tasarımından lif sanatına, mozaikten takıya kadar pek çok ürün yer aldı.

Serginin açılışında konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cevat Atalay, bu sergi ile yüksek lisans öğrencilerinin estetik ve tasarım açısından kat ettikleri mesafeyi görme imkanı bulduklarını söyledi. Prof. Dr. Atalay, “Sanatçı duygusunu ve enerjisini eserleri vasıtasıyla topluma aktarabilir.  Bu nedenle sanatçı/tasarımcı, izleyici ve eser üçlüsünün bir araya gelebilmesi lazım. Sergiler bunun için en önemli aracılardır. Yüksek lisans öğrencilerimize bu imkanı tanıyan Ana Sanat Dalı Başkanımız Doç. Dr. Ebru Çoruh’a ve anabilim dalımızın akademisyenlerine şükranlarımı sunuyor ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Ebru Çoruh ise yüksek lisans öğrencilerinin ders dönemlerinde yaptığı farklı çalışmaların bu sergi vesilesiyle tanınırlığının ve ana sanat dalı kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların önemi hakkında farkındalığın artmasını sağladığını belirtti. Doç. Dr. Çoruh, bu çalışmaların ilerleyen dönemki öğrencilerle de devam ettirilmesinin planlandığını iletti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *